Carles Capdevila

1463584876_444138_1463587165_noticia_normal

Tal i com va escriure Ignasi Aragay, “si algú encara dubta del valor de llegir el Carles Capdevila és que no l’ha llegit prou”.

Aquest mes de juny fa un any que ens va deixar en Carles Capdevila, periodista i guionista català, director del diari Ara. Va presentar i dirigir el programa Eduqueu les criatures a Catalunya Ràdio i el programa Qui els va parir a TV3. Va ser subdirector del programa Malalts de tele i dirigí la secció Alguna pregunta més, dins d’El matí de Catalunya Ràdio.

entendre-el-mon-7294 c8rhhp2xsaas1ti-0739 9788494468001-3964 978841686311

Conegut entre d’altres per la seva particular visió de com educar els fills amb els cinc sentits bàsics: sentit comú, sentit del ridícul, sentit del deure, sentit moral i sentit de l’humor, ens ha deixat sense cap mena de dubte un llegat periodístic personal marcat per una especial sensibilitat educativa i social, on l’agilitat i l’humor són les seves divises.

El seu monòleg del 2015 Educar con humor, recollit en un vídeo del col·lectiu Gestionando Hijos, va tenir prop de dos milions de visualitzacions.

El vídeo es va convertir en un fenomen viral que el va embarcar en una gira per tot Espanya, on va omplir teatres amb les seves reflexions humorístiques sobre la paternitat i els fills. La seva penetrant i divertida capacitat d’observació es traduïa en l’aptitud per convertir situacions quotidianes en una creació literària de suggestiva qualitat.

Per mantenir viu el seu llegat, el Diari ARA i la Fundació Bancària La Caixa han creat les beques Carles Capdevila per premiar projectes compromesos amb l’educació i la cura de les persones.

Així, la primera beca Carles Capdevila se l’ha endut l ‘Escola La Maquinista, del barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu de Barcelona, pel seu projecte +Educació, que és un passaport que uneix la vida escolar amb la cultura del barri.

A les biblioteques de la ciutat podreu trobar els seus textos.

Súper 8