Elio. Una historia animatográfica

portada ElioEspecialment rebudes pels joves lectors, són les col·laboracions entre l’autor Diego Arboleda i l’il·lustrador Raúl Sagospe. El tàndem format per aquests dos autors és sinònim d’aventures, humor esbojarrat i abundants referències a fets històrics que, segurament, molts lectors descobriran gràcies als seus llibres. Fins a l’actualitat, havien treballat conjuntament en un bon grapat de títols, com per exemple, Mil millones de tuberías, Papeles arrugados i Prohibido leer a Lewis Carroll (Premio Nacional de Literatura Infantil 2014). Aquesta setmana és novetat a la biblioteca Joan Oliva Elio. Una historia animatográfica, escrit per Diego Arboleda i amb el segell indiscutible de les il·lustracions de Raúl Sagospe.

El protagonista és l’Elio, un nen orfe i més pobre que una rata, que viu a l’orfenat Triplántido. La seva trista vida fa un tomb ben gran quan els senyors Boj se l’emporten a viure amb ells, al bell mig de la ciutat de Madrid, a la Plaça del Rei, on el senyor Práxedes Boj, que era un oftalmòleg molt conegut a la ciutat, hi tenia la seva consulta. Just al costat, hi havia el Circ Price, de fet aquesta va ser la seva ubicació durant molts i molts anys des de 1880. Sí, no ho havia dit, l’Elio va néixer a finals del segle XIX, una època farcida d’invents que ara semblen que hagin existit sempre, com ara el telèfon i el cinematògraf, però que en aquell moment van ser tot un esdeveniment social. I l’Elio en va ser testimoni.

Elio-ils-2-e1519982440600

Elio. Una historia animatográfica de ben segur agradarà a tots aquells cinèfils que vulgueu saber com va ser el naixement del setè art. I hi descobrireu, també, curiositats com ara què va ser l’animatògraf Rousby i quina relació va tenir amb el cinematògraf, dels germans Lumière. I tot això, farcit d’aventures, intrigues i societats secretes!

portada Elio rodonaPrimeres pàgines.

Si us agrada Elio. Una historia animatográfica, no deixeu de llegir algun altre títol escrit per Diego Arboleda i il·lustrat per Raúl Sagospe:

mil millones de tuberías Aventuras en espiral papeles arrugados

prohibido leer a lewis carrol descazadores de especies perdidas

Llibres

  • Elio, una historia animatográfica
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Funny Girl