Festival de Còmic d’Angoulême

Logo

Ahir va començar la 45a edició del Festival de la Bande Dessinée d’Angloulême, el festival de còmic europeu més important.

Durant quatre dies, la petita ciutat d’Angoulême, situada al nord oest de França, es converteix en el punt més calent de la indústria del còmic europeu. Pràcticament tots els editors importants del continent, els autors aspirants, els consagrats i els que tenen alguna cosa per guanyar estan aquí.

Durant aquests dies hi haurà exposicions, trobades amb autors, editors, espectacles, concerts, estands…

Enguany el Gran Premi del Saló ha anat a parar a les mans del nord-americà Richard Corben. Corben, de 77 anys, és un referent de la historieta de contracultura de la dècada de el ‘60 i és reconegut pels seus treballs d’il·lustració d’horror, fantasia i ciència-ficció, incloent-hi publicacions a les llegendàries Creepy i Eerie. Amb aquest homenatge, Corben s’assegura un homenatge en l’edició 2019 del festival francès, un dels més grans reconeixements als quals pot aspirar un historietista.

Enguany es podrà gaudir de les exposicions sobre l’obra de Cosey i Emmanuel Guibert i diverses exposicions sobre tres grans autors manga: Osamu Tezuka, Naoki Urasawa i Hiro Mashima, creador de la sèrie Fairy Tail

A la còmicteca de la Biblioteca Armand Cardona trobareu alguns dels còmics nominats a la selecció oficial com Black Hammer: Orígenes secretos, El arte de Charlie Chan Hock Chye. Una historia de Singapur i El mundo a tus pies del dibuixant espanyol Nadar.

blackhammer elmundoatuspies CharlieChanHockChye-Pantheon cubierta ESP.indd

Amb opció a premi a la secció Patrimoni trobem el recopilatori de les històries d’Anarcoma de Nazario publicat per La Cúpula.

Al vestíbul del primer pis de la Biblioteca us hem preparat una exposició amb tots els còmics que han guanyat el Gran Premi del Jurat del Festival des de la seva primera edició al 1976.

Guanyadors de la Fauve d’Or

v de vendetta torpedo pollo con ciruelas pinocchio-winshluss-500x692 paracuellos nonnonba mounsier jean maus diario azul emigrantes gipi Ibicus integral isaac el pirata Jack Palmer jonas fink infancia La_autopista_del_Sol_1 cronicasdejerusalen corto-maltes-la-balada-de-la-mar-salada come prima cincomil camino de america bone arabe del futuro aqui alack sinner

Súper 8