¿Puedes oírme?, Elena Varvello

puedes oirme, Elena VarvelloL’escriptora italiana Elena Varvello (1971) és l’autora de la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva. Autora fonamentalment de poesia, el thriller ¿Puedes oírme? és la seva segona novel·la, després de La luce perfecta del giorno.

El narrador de ¿Puedes oírme? és Elia Furenti, tot i que ho fa trenta anys després dels fets que hi descriu. Quan Elia tenia setze anys, a finals de la dècada dels setanta, era un noi solitari. En aquella època, el seu pare, Ettore, va perdre la feina a la fàbrica en què treballava i, tot d’una, va començar a comportar-se d’una manera estranya, desapareixent durant hores amb la seva furgoneta, per exemple. La seva dona i mare d’Elia no se n’adona o no vol adonar-se’n així que el noi comença a investigar pel seu compte. logo blog genere negre_AMB LLETRESLa família Furenti viu a Ponte i per aquella època la població va quedar trasbalsada per la desaparició d’una noia, que la nit abans de desaparèixer sense deixar-hi rastre va pujar a una furgoneta.

¿Puedes oírme? ha estat àmpliament elogiada a Itàlia pel seu ambient de suspens i noir i l’han qualificada com una de les millor novel·les italianes de 2016.

Elena Varvello és autora dels llibres de poesia Perseveranza è salutare i Atlanti. Amb els relats de l’Economia delle cose va aconseguir el premi Settembrini i va ser finalista del premi Strega, un dels més importants a Itàlia.

puedes oirme_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl