‘Contes de bona nit per a nenes rebels’ d’Elena Favilli i Francesca Cavallo

51IkFKRoG6L._SX258_BO1,204,203,200_Aquest mes per gentilesa de la llibreria La Mulassa tenim com a novetat el llibre ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’ d’Elena Favilli i Francesca Cavallo.

Hi havia una vegada una princesa… una princesa? No! Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món.

De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Khalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il·lustracions de seixanta artistes d’arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs… Cent exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores.

Perquè totes les nenes (i nens) haurien de créixer sabent que poden ser tot allò que vulguin ser.

Aquesta és la premissa del llibre, una idea que va sorgir de dues emprenedores italianes instal·lades a Califòrnia, l’Elena Favalli i la Francesca Cavallo. Juntes van llençar la primera revista infantil per IPad, Timbuktu Magazine i treballen en aplicacions infantils amb la seva companyia Timuktu Labs.

Per aconseguir publicar el llibre, les autores van iniciar una campanya de micromecenatge a la plataforma Kickstarter. La campanya va començar l’abril de 2016 amb la intenció d’aconseguir 40000$ per pagar artistes internacionals i dissenyadors gràfics per crear els retrats de les dones i imprimir el llibre abans de Nadal d’aquell any.

Però en poc temps la campanya va superar la xifra marcada i finalment va aconseguir que 13.454 mecenes aportessin fins a 675.614 $ i fer de ‘Good night stories for rebel girls’ una de les campanyes amb més èxit de la pàgina web.

Elena_Favilli_and_Francesca_CavalloLa Francesca i l’Elena expliquen que la idea va sorgir quan es van adonar que el 95% dels llibres i programes de televisió amb els quals van créixer, no tenia noies en llocs destacats.

Van fer algunes investigacions i van descobrir que això no ha canviat gaire en els últims 20 anys, així que van decidir fer alguna cosa al respecte.

El concepte darrere Good Night Stories for Rebel Girls era relativament senzill: el llibre contindria 100 històries sobre dones reals, escrites amb estil de conte de fades, amb retrats il·lustrats de cadascuna d’elles i tenen clar que, malgrat el títol, la seva intenció era fer arribar el llibre tant a nenes com nens, doncs aquestes dones un model d’inspiració increïble per qualsevol gènere.

Les autores han llençat una campanya per editar un segon llibre amb altres 100 retrats i han recaptat 866.193$. L’edició en anglès sortirà a finals d’any.

El llibre ha estat publicat en català per Estrella Polar, que forma part del Grup 62. Podeu llegir el primer capítol aquí.

Acabem amb un vídeo que explica que hauria passat si la Ventafocs fos un noi…

Súper 8