Tormenta de nieve y aroma de almendras

portada«De nuevo olía a nieve. Faltaba menos de una semana para Navidad y el mes de diciembre ya había traído su lote de frío y nieve. Durante varias semanas, una gruesa capa de hielo había cubierto el mar, pero la subida de la temperatura durante los últimos días la había vuelto quebradiza y traicionera. Martin Molin se encontraba en la proa del barco que enfilaba hacia Valö por el canal que la lancha de salvamento marino había abierto en el hielo. Se preguntaba si había tomado la decisión correcta. Lisette había insistido mucho para que viniera. Incluso se lo había suplicado. Las reuniones familiares no eran su fuerte, le había dicho ella, y se lo pasaría mucho mejor si él la acompañaba. Pero un encuentro familiar daba a entender que su relación iba en serio, y él no lo sentía así

Així comença la novel·la curta que avui us presentem com a novetat, un relat policíac de Camila Läckberg, Tormenta de nieve y aroma de almendras. El llibre conté, a més, quatre relats curts, independents, situats en la constel·lació de Fjällbacka i dels seus personatges.

Falta menys d’una setmana per Nadal. Emmarcada entre un fons de roques grises i un mar de gel, amb les seves casetes de fusta cobertes per la neu, Fjällbacka regala una imatge de postal. Martin Molin, el jove policia ajudant de Patrik Hedström, viatja a una illa propera a la costa de Fjällbacka per passar les festes nadalenques amb l’adinerada família de la seva nòvia. Enmig d’una forta tempesta, Ruben, l’avi i patriarca de la família, posseïdor d’una immensa fortuna, mor en circumstàncies estranyes. Martin percep el subtil aroma a ametlles amargues que sura en l’aire, és clar indici d’un enverinament. Inquiets i incomunicats, els convidats hauran d’esperar a que amaini la tempesta.camilla_lackberg

Camilla Läckberg (Suècia, 1974) va publicar el 2003 la seva primera novel·la, La princesa de gel, ambientada a Fjällbacka, la regió costanera en la qual va néixer i va créixer. A causa del seu gran èxit, va abandonar la seva carrera com a economista i es va convertir en l’escriptora de novel·les de misteri que sempre va somiar ser. Des de llavors, la seva trajectòria ha estat fulgurant i ha superat els dotze milions d’exemplars venuts en més de cinquanta països. A més, ha escrit una sèrie d’àlbums infantils inspirada en el seu fill petit, Charlie, diversos llibres de cuina, i dissenya la seva pròpia línia de roba i de joieria. També és coguionista de la sèrie de televisió Els crims de Fjällbacka, que s’ha estrenat fa poc al nostre país, basada en les trames de les seves novel·les i en els personatges d’Erica Falck i Patrik Hedström.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú podeu trobar d’altres obres de la Camilla Läckberg, i més de 2.300 títols de novel·les del gènere  policíac.

Spro_3