20 anys de ‘Hecho, es simple’ de 7 Notas 7 Colores

7_Notas_7_Colores-Hecho,_Es_Simple-FrontalHecho, es simple és el títol del primer àlbum de la banda de hip hop de El Prat de Llobregat 7 Notas 7 Colores.

El grup, format pel raper Oliver Gallego, més conegut com a Mucho Muchacho i el productor Dive Dibosso, que ja s’havia guanyat una reputació a l’escena underground barcelonesa amb les seves maquetes i el seu estil fresc, brut i descarat, va publicar aquest disc el 1997 i va convertir temes com ‘Puercos’ o ‘Con esos ojitos’ en himnes per una generació d’aficionats a aquest estil musical.

L’àlbum és considerat com un dels millors discs de hip hop en castellà de tots els temps i va posar a 7 Notes 7 Colores al més alt de l’escena nacional. Les rimes àcides de Mucho Muchacho van ser clau per a l’ascens del que, a posteriori, seria un dels grups més importants de l’escena rap a Espanya i que tindria en Mucho Mu a un dels MCs més audaços i amb més carisma del rap espanyol.

A aquest àlbum li van seguir altres dos: 77 (1999) i La Mami Internacional (2000), aquest últim nominat als Premis Grammy Latino com a millor disc en la categoria de rap/hip-hop. Però la banda, per on van passar altres músics com DJ Vadim, Zemo Ese o Eddy la Sombra, es va dissoldre l’any 2002.

7_Notas_7_Colores-77-Frontal la mami  chuleria

Mucho Muchacho va continuar la seva carrera en solitari i el Chulería l’any 2003 o l’aclamada mixtape Cookin’ Bananes amb Cookin’ Soul, publicada el 2013. D’altra banda, exerceix de DJ (la seva principal ocupació en aquests últims tretze anys de carrera musical) amb residències en clubs com Pachá Eivissa i ciutats com Nova York.

Un dels seus darrers projectes és la Cream Barber Shop, una barberia i botiga ubicada a Barcelona on ven roba, skates, afaiten i, a més a més, volen mostrar el que és la cultura urbana actual amb la decoració del local i, òbviament, amb la música hip hop que es pot sentir quan hi entres.

El grup torna a reunir-se per celebrar aquest aniversari per fer una gira que els portarà en 2017 a recórrer gran part de la geografia espanyola, visitant ciutats com Zaragoza, Bilbao o València entre moltes altres. Tot just la setmana passada donaven el tret de sortida d’aquestes celebracions d’aniversari amb uns concerts a Madrid i Barcelona.

Tota aquesta gira ha vingut promoguda per la productora del festival Primaveria Sound, i, a més a més, el seu segell discogràfic rellançarà el disc remasteritzat i amb una nova portada i 7 Notas 7 Colores serà un dels plats forts del festival, que es celebrarà entre el 31 de maig i 4 de juny de l’any vinent.

Us deixem amb la banda en directe als Conciertos de Radio 3 interpretant ‘Con esjos ojitos’ i ‘La medicina’

Súper 8