Cómo buscar trabajo con redes sociales (y sin elles)

portadaLa biblioteca Armand Cardona Torrandell té un fons especial que porta per nom Món laboral i que inclou tots els documents relacionats amb la cerca de feina, emprenedoria, coaching, oposicions, etc. El llibre que us presentem avui, Cómo buscar trabajo con redes sociales (y sin elles), pretén que qualsevol persona, de qualsevol sector i amb tot tipus de perfils professionals afronti en les millors condicions aquest gran repte que és la recerca de feina.

 
Als darrers anys han irromput tres actors nous a la recerca de feina: la crisi, la tecnologia i les Xarxes Socials, que han fet variar de manera gairebé radical la recerca de feina. Ja no n’hi ha prou amb disposar d’un currículum ben presentat i estructurat, ara cal exposar el Curriculum Social, que és la suma de què has estudiat, de què saps fer i de com ho comuniques al Món globalitzat en el qual vivim; vindria a ser el que avui en dia es diu “Marca Personal”. Els paradigmes tradicionals sobre la recerca de feina han variat i per això cal afrontar la recerca de feina (bé sigui activa o passiva) de manera molt diferent a com era fa pocs anys, cal treballar de manera molt activa conceptes com la carrera professional, ocupabilitat i visibilitat i a més cal fer-ho al llarg de tota la vida professional. Sens dubte els smartphones, Internet i les Xarxes Socials han modificat el panorama de la recerca de feina, estàs preparat per a aquests canvis?

 
Segons l’autor, Alfredo Vela, el llibre pretén ajudar lesimage fons mon laboral persones que busquen feina de manera activa o passiva, a conèixer les diferents tècniques de recerca de feina que existeixen en l’actualitat per així poder triar les més adequades al perfil de cadascú. També és un llibre molt interessant per a aquelles persones que es dediquin al món dels Recursos Humans, als professors i alumnes de FOL, a orientadors laborals, a estudiants que estiguin en els darrers cursos i que pretenguin anar aprenent a buscar feina i a crear-se la seva marca personal per anar definint la seva carrera professional. I a totes aquelles persones que es dediquen al món del màrqueting digital, Social Media i Xarxes Socials el trobaran interessant com un exemple de Xarxes Socials aplicades.

 
alfredo velaAlfredo Vela Gambada ha desenvolupat la seva trajectòria professional de gairebé 30 anys lligada sempre a tres aspectes fonamentals, la formació per a empreses, la informàtica / TIC i el màrqueting digital. Durant els seus 30 anys en el món laboral ha realitzat tasques de consultoria, direcció d’empresa, elaboració de mitjans didàctics per a formació en línia, formació per a empreses i un gran nombre de conferències sobre les matèries abans esmentades. Durant aquests anys ha estat treballador per compte aliè, freelance i empresari, el que li confereix tots els punts del vista del Món Laboral. En els últims anys, davant les conseqüències de la crisi en el Mercat Laboral, ha impartit un nombre elevat de tallers sobre emprenedoria i recerca de feina amb la intenció de sensibilitzar sobre els canvis tan profunds que s’han produït en aquest camp, el que l’ha portat a elaborar aquest llibre on reflectirà la seva experiència amb centenars de persones que busquen feina i l’extraordinari feedback que aquests li han ofert.

 
A les biblioteques municipals de la ciutat podreu trobar d’altres llibres que parlen de la cerca d’ocupació i de les xarxes socials en línia.

Spro_3