La chica del tren, Paula Hawkins

chica_del_tren_paula_hawkinsLa chica del tren s’ha convertit, en els darrers mesos, en un autèntic fenomen viral. No és casual que, a la contraportada del llibre, a banda de les habituals ressenyes de diaris i revistes especialitzades també hi hagi un grapat de comentaris d’usuaris anònims de facebook i twitter.

El llibre, que podeu reservar ja a la biblioteca Joan Oliva, ha triomfat en el mercat anglosaxó, en què ha venut més de 4.000.000 d’exemplars. I, a més a més, la productora DreamWorks ha comprat els drets del llibre per dur la història a la gran pantalla.

La novel·la està dividida en breus capítols, cadascun dels quals amb una narradora diferent, de manera que podem conèixer els punts de vista de tres dones (Rachel, Anne i Megan). És precisament la Rachel la protagonista del llibre.

portada_la chica del tren_rodonaPrimeres Pàgines.

La Rachel és una dona que viu en solitud, que se sent fracassada i amb tendència a beure més del compte. El seu personatge es defineix per la pèrdua: del fill que voldria haver tingut i no ha estat així, del marit de qui s’acaba de separar i de la persona que va ser. Acaba de fer els trenta anys i, diàriament, agafa en tren de les 8.04 h cap a Londres, fent veure que va a una feina que ja no té. Des del tren, en la seva rutina diària, veu una parella que no coneix, de qui s’inventa els noms (Jess i Jason) i una vida feliç. Probablement, la situació personal de la Rachel la porta a idealitzar la vida d’altres persones. Però i si la vida d’aquesta parella idíl·lica no ho fos tant?

genere-negreLa chica del tren juga amb dues variables: per una banda, la tendència voyeur que tots tenim i, per una altra banda, la contraposició entre el que veiem i el que creiem que hem vist.

Paula Hawkins s’estrena en el gènere negre amb aquest llibre. Va començar a escriure novel·la romàntica, sota el pseudònim d’Amy Silver, però l’èxit li ha arribat amb La chica del tren. Va néixer a Harare (Zimbabwe) l’any 1972, però amb la seva família es va traslladar a Londres l’any 1989 on va estudiar Filosofia i Ciències Polítiques i Econòmiques a Oxford. Ha treballat com a periodista especialitzada en temes econòmics.

paula_hawkins_rodonaPaula Hawkins a les biblioteques de VNG.

Vine a la Joan Oliva i reserva ja aquesta novel·la.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl