És temps de Titan Desert, és temps de BTT

Titan Desert 2015Al llarg d’aquesta setmana, des del dilluns 27 d’abril fins el dissabte 2 de maig, s’està celebrant una de les principals proves de BTT i resistència del món ciclista. Es tracta de la coneguda Titan Desert que té lloc per les muntanyes i deserts del Marroc i que, any rere any, ha anat guanyant rellevància gràcies a la dificultat de la prova així com a l’excelsa organització i participació que la caracteritza.

Enguany se celebra la 10a edició d’aquesta prova que es va inicià dilluns a la ciutat de Boulmanes Dades amb més de 600 participants i que, després de recórrer 600 quilòmetres al llarg de sis etapes, finalitzarà a Maadid.
Al llarg d’aquestes sis jornades recorrerà la serralada de l’Atlas i el desert del Sàhara, i té com a principals protagonistes exprofessionals de la talla d’Óscar Pereiro, Luis Pasamontes, Fran Pérez o el portuguès José Silva, actual líder de la prova.

Titan Desert

No hi ha millor forma de conèixer-la que llegint les paraules d’un expert en la matèria com el Sergi López-Egea, periodista d’El Periódico especialitzat en ciclisme i autor del llibre Cuentos del Tour: “¿Qué lleva a las personas a buscar el límite de sí mismos? Es una pregunta que, a veces, tiene una respuesta complicada. Pero, sin duda, solo bastaría acercarse un solo día al campamento de la Titan Desert, en un rincón perdido de Marruecos, de los que cuesta encontrar en los mapas, para hallar la respuesta.
Aquí coinciden personas que, en la vida corriente, serían tan distintas que difícilmente se saludarían. No tendrían nada que contarse, por ejemplo, si coincidiesen en un vagón de metro, entre otras cosas, porque hay algún participante que lleva años sin pisar una estación. Aquí no cuentan ni las corbatas, ni los trajes, ni las acciones de la empresa; tampoco el tiempo que arañan aquellos que se ven obligados a cumplir un horario, muchas veces incompatible, o casi, con la práctica deportiva. Aquí todos pasan por el mismo aro.”

Racó ciclistaDes del Racó ciclista de la biblioteca Armand Cardona ens volem fer ressò d’aquesta prova i aprofitar-la per donar a conèixer tota una sèrie de documents que són de gran utilitat pels aficionats al món de la mountainbike, les rutes en btt, i l’aventura en general.

Al #racociclista, a banda molts documents sobre ciclisme en general, cicloturisme, el món de la bicicleta, etc. també podeu trobar llibres que us ajudaran a planificar la vostra temporada i els vostres entrenaments, altres que us serviran per preparar les vostres excursions i d’altres que us ajudaran a conèixer millor la vostra bicicleta i com ajustar-la convenientment davant del repte que us hagueu fixat.

A continuació us presentem algunes de les darreres novetats, dins l’àmbit del btt, que hem incorporat al nostre fons. La resta els podeu consultar seguint el següent enllaços:

Bicicletes tot terreny al #racociclista

Cicloturisme al #racociclista

01.excursionisme - És temps de Titan Desert, és temps de BTT02.mountainbike - És temps de Titan Desert, és temps de BTT03.planificapedaladas - És temps de Titan Desert, és temps de BTT

04.bttmoianes - És temps de Titan Desert, és temps de BTT05.7desiertos1 - És temps de Titan Desert, és temps de BTT06.asia15 - És temps de Titan Desert, és temps de BTT

08.rutacid1 - És temps de Titan Desert, és temps de BTT09.garrafbtt - És temps de Titan Desert, és temps de BTT10.castillosLoira - És temps de Titan Desert, és temps de BTT

A més també us interessarà saber de que disposeu de la revista Solo bici, Racó ciclistaespecialitzada en el món de les bicicletes tot terreny, i a la Joan Oliva la revista Bike a fondo.

Per últim volem aprofitar aquesta notícia per fer difusió, en primícia, del que a partir d’ara serà el canal twitter del Racó ciclista i que podreu seguir a la següent adreça: @racociclista

Spro_3