‘A golpe de micrófono’ amb Perico Delgado

A golpe de micrófonoAl Racó ciclista de la biblioteca Armand Cardona no parem d’incorporar novetats relacionades amb el món del ciclisme i de la bicicleta i avui, coincidint amb l’estrena de la Volta a Catalunya, tenim el plaer de presentar-vos un llibre relacionat amb un dels personatges més mediàtics en aquest món al nostre país: es tracta, com no, de l’inefable Pedro Delgado, ‘Perico’, que per segona vegada s’endinsa en el món de la literatura amb aquest A golpe de micrófono, que es pot entendre com una continuació del conegut A golpe de pedal.

Si aquest últim, publicat l’any 1995, s’entén com un repàs a la seva trajectòria esportiva com a ciclista, A golpe de micrófono ens apropa a la seva realitat laboral actual, o sigui, a tot el que envolta al desenvolupament de la seva tasca com a comentarista per a Televisió espanyola. En paraules del propi Pedro “en A Golpe De Micrófono cuento cómo viví esa nueva etapa desde el otro lado de las carreras ciclistas y todo lo que le rodea. Doy rienda suelta a los recuerdos, anécdotas y momentos estelares de los últimos veinte años desde mi faceta de periodista deportivo. Desde hilarantes problemas logísticos y mecánicos, hasta los grandes momentos del ciclismo contemporáneo, como los años gloriosos de Miguel Indurain, el escándalo del Festina en el Tour de 1998, la polémica época de Lance Armstrong, el nuevo periodo de gloria del ciclismo español de la mano de Óscar Pereiro, Alberto Contador y Carlos Sastre en el Tour, así como inolvidables anécdotas vividas con mi compañero de retransmisiones en televisión, Carlos de Andrés.”

Perico & Pedals

Un ‘Perico’ en estat pur, amb la simpatia i el ‘gracejo’ que el caracteritza i que tan acostumats ens té a tots els aficionats que el seguim. A més en un any en el que es tindrà la possibilitat de compartir pedalades amb ell doncs enguany serà un dels ciclistes convidats a la marxa La Pedals de Clip, la marxa de bicicletes clàssiques que se celebra el 19 d’abril a St. Martí Sarroca i que està capitanejada pel Carles Soler i compta amb la participació de la Unió Ciclista de Vilanova en la seva organització.

Per l’elaboració d’aquest llibre Pedro Delgado ha comptat amb la col·laboració de José Miguel Ortega, periodista i escriptor de Valladolid, que he desenvolupat la seva carrera professional relacionat amb diferents mitjans de comunicació de televisió, ràdio i premsa, cobrint importants esdeveniments esportius, especialment ciclistes.

Racó ciclista

Aquesta novetat la trobareu exposada, juntament amb molts altres documents relacionats amb l’esport de les dues rodes, al primer pis de la Biblioteca amb motiu de la celebració de la 95a edició de la Volta a Catalunya.

Us deixem amb la recent entrevista que li varen fer al programa ‘El canto del grillo’ de RNE:

Spro_3