Tardor de sèries: Homeland

Durant els darrers deu anys la ficció televisiva ha patit un canvi considerable. Uns guions de qualitat, una gran producció i unes interpretacions magistrals han fet ressorgir aquest format.

Ara que som a la tardor, una nova temporada de sèries comença a la televisió.  A la Biblioteca Armand Cardona també ens afegim a aquesta estrena i cada setmana podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

Homeland

Diumenge vinent, 29 de setembre, s’estrena als Estats Units la tercera temporada de Homeland, una sèrie de televisió desenvolupada per Howard Gordon i Alex Gansa, basada en la sèrie israeliana Hatufim (Presoners de Guerra), creada per Gideon Raff. Als Estats Units s’emet pel canal Showtime i a Espanya es pot veure a Cuatro.

La sèrie ha rebut l’aplaudiment de la crítica, a més de diversos premis, incloent el Premi Emmy a Millor Sèrie Dramàtica al 2012, el Globus d’Or a la millor sèrie de televisió dramàtica al 2012 i al 2013, i el Premi Emmy a Millor Actor en Sèrie Dramàtica per a Damian Lewis (2012) i a  Millor Actriu  i Claire Danes respectivament (2012 i 2013).

La trama segueix a Carrie Mathison, una oficial d’operacions de la CIA qui, després de portar a terme una operació no autoritzada a l’Iraq, és posada sota tutela i reassignada al Centre de Contraterrorisme de la CIA a Langley, Virgínia. A Iraq, Carrie va ser alertada que un presoner de guerra estatunidenc havia passat a formar part d’al-Qaeda.

La feina de Carrie es torna més complicada quan el seu cap anuncia a Carrie i els seus col·legues que Nicholas Brody, un sergent dels marines que se l’havia donat com a desaparegut en acció des de 2003, ha estat rescatat durant un atac de la Delta Force mentre que buscaven el terrorista Abu Nazir. Carrie creu que Brody és el presoner del qual li va parlar el seu contacte a Iraq, mentre que, el govern federal i els superiors de la Carrie consideren a Brody com un heroi de guerra.

Adonant-se que serà pràcticament impossible convèncer el seu cap de posar a Brody sota vigilància, Carrie es dirigeix a l’única persona en qui pot confiar, el seu mentor Saul Berenson. Ambdós ara treballaran conjuntament per investigar a Brody i prevenir un nou atac terrorista en terra americà.

Emmys

Si voleu saber si realment en Brody és una terrorista, si la Carrie pot superar el seu desordre emocional, de quin peu calça en Davis Estes o si ens podem refiar d’en Saul, no dubteu en venir a l’espai de cinema de la Biblioteca Armand Cardona, on podreu trobar com a novetat la primera temporada d’aquesta addictiva sèrie.

Us deixem amb el tràiler de la 3a temporada.

Súper 8