Selecció de novetats – Juny

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de juny, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Per si voleu estar al cas de totes les particularitats de la crisi econòmic que en afecta, trobareu entre les novetats per adults el llibre España se escribe con E de Endeudamiento de l’economista i tertulià José Mª Gay de Liébana. L’autor explica bona part dels mals econòmics i financers que castiguen Espanya, analitzant finances públiques i privades, plantejant interrogants i proposant respostes argumentades.

Pel que fa a les novel·les us recomanem El cineclub de Meryl Streep de Mia March. Cada divendres es reuneixen quatre amigues per veure pel·lícules de Meryl Streep. Inesperadament acabaran compartint secrets, parlant hores i hores i posant en dubte allò que creien saber sobre elles mateixes, la vida i l’amor. Amb pel·lícules de fons, les quatre descobriran qui són en realitat i què volen de veritat.

Portades1

A la secció infantil destaquem un llibre molt divertit Però papa! De Mathieu Lavoie i Marianne Dubuc. És hora d’anar a dormir i el papa mico està disposat a posar els seus fills al llit,però és tant despistat que s’oblida dels pijames, del petó… fins i tot del llit! I quan per fi els nens ho tenen tot a punt resulta que s’ha fet de dia! Ai, quin pare més despistat, haurà de fer una llista amb les coses que es fan abans d’anar a dormir.

I ara que ve l’estiu i els nens i nenes tenen molt de temps lliure us recomanem el llibre Quan sigui gran de Georgina Segarra i Bernadette Cuxart, un llibre carregat de manualitats per explorar allò que els nens i nenes volen ser de grans: construeix un micròfon, o una caixa enregistradora,el mapa del temps, un maletí de veterinari o fes unes galetes. Quaranta professions diferents!

Entre els còmics us recomanem la darrera novel·la gràfica de la nord-americana Alison Bechdel, Eres mi madre? En aquesta obra, l’autora descriu la relació amb la seva mare, una lectora voraç, amant de la música, apassionada actriu amateur i esposa infeliç per l’homosexualitat del seu marit. Amb un estil commovedor alhora que agut, Bechdel busca respostes a la seva infància en aquest recorregut per la seva vida.

Portades2

Pel que fa a la música us presentem el darrer treball dels Vilanovins Tokyo Sex Destruction, Sagittarius. Probablement estem davant del millor treball de la banda fins ara fruit de la seva maduresa musical i de la cohesió que li donen a les seves principals influències: rock&roll, soul, psicodèlia, ritmes llatins,…

Per últim, a la secció de cinema us recomanem Argo, l’oscaritzada adaptació del llibre homònim obra de Tony Mendez i Matt Baglio que parteix de l’ocupació de l’ambaixada dels EEUU a l’Iran l’any 1979. Coincidint amb la revolució iraniana dels aiatol·làs, el film se centra en la història de sis personatges refugiats a l’ambaixada del Canadà.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Juny

Súper 8