Selecció de novetats – Abril

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes d’abril, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar el llibre A peu pel priorat del vi i l’oli de Rafael López-Monné. Els empedrats, polits a força de ferradures i d’espardenyes, encara guarden el so de les mules, els renecs dels traginers, els salms dels cartoixans, les cançons de les mosses… Aquest és un territori ric en camins i en històries. Aquesta guia vol explicar alguns d’aquests relats i ajudar a entendre i fruir a peu del Priorat que ha arribat fins els nostres dies.

Pel que fa a les novel·les us recomanem La Nit del caçador de Davis Grubb.  La novel3la ens explica com en Ben decideix assaltar un banc, però és enxampat i condemnat a mort. A la presó comparteix cel·la amb Harry Powell, el qual vol que li digui on té el botí. Poc després de la mort d’en Ben, en Harry queda lliure i va al poble on malviuen la vídua i dos fills de Ben, convençut que sabrà guanyar-se la seva confiança.

Portades1

A la secció infantil us recomanem De cap a peus: el meu llibre del cos de Sophie Dauvois. Coneix la Koko i els exploradors i acompanya’ls en una aventura que recorrerà el teu cos de cap a peus. Al llarg del camí, coneixeràs un cervell molt treballador, un cor que no es cansa de bategar i un esquelet ple d’ossos. Un llibre ple d’activitats i jocs per compartir amb els nens i nenes.

També recomanem el conte Per Pasqua, la mona d’Anna Gasol, Teresa Blanch i Eva Sans. Els bessons Paula i Marc passen les vacances de Setmana Santa a casa dels avis al Montseny. En Michael i la seva àvia Rose, vinguts des de els Estats Units els acompanyes. Junts descobriran un munt de coses sobre la Pasqua i les tradicions de Catalunya.

Entre els còmics destaquem Hora Zulú de Sandra Uve. Anys 70. Alfa, Bravo i Charlie son tres nens que estiuegen en un camping. Aquest lloc serà testimoni dels seus primers passos, d’excursions en bicicleta i aventures explorant allò desconegut. Però al llarg dels anys Alfa començarà a sofrir un canvi que determinarà la resta de les seves vides. Podem canviar els nostres destins?

Pel que fa a la música us destaquem Mabruk, el segon disc de la cantant sahrauí Aziza Brahim. Un treball que mescla ritmes i melodies tradicionals amb música més occidental com blues, rock i funky. Les lletres combinen la pròpia inspiració amb poemes de la seva àvia, coneguda en el poble sahrauí com “la poetessa del fusell” pels seus poemes reivindicatius.

Portades2

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula A ciegas del realitzador brasiler Fernando Meirelles. Premi del Públic al Festival de Sitges de 2008, aquest film representa l’adaptació al cinema de l’obra Assaig sobre la ceguesa de José Saramago. És un contundent drama sobre la naturalesa humana; una proposta incòmode i inquietant que fa una metàfora sobre la fragilitat de la societat i que parteix d’una epidèmia que provoca la ceguesa entre la població d’una ciutat anònima.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Abril

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Súper 8