‘L’onada’, una novel·la gràfica d’Stefani Kampmann basada en la novel·la de Morton Rhue

L’onadaAquest mes els membres del club de lectura llegiran la novel·la gràfica L’Onada

Aquest còmic està inspirat en la novel·la del mateix títol de Morton Rhue. Aquest autor recreà de manera novel·lada el telefilm americà La Tercera Onada, rodat el 1981 i basat en un llibre escrit per William Ron Jones.

Al seu llibre el professor Jones explica un experiment escolar portat a terme en un institut de Palo Alto, Califòrnia, l’any 1969.

El professor Ros va voler explicar als seus alumnes de secundària que ni les societats lliures son immunes a l’atractiu de les ideologies autoritàries ja que no entenien com els alemanys havien permès al partit nazi exterminar milions de jueus.

L’experiment va consistir en instaurar una forta disciplina i un important sentiment de pertinença a un grup als seus alumnes, dia a dia, durant una setmana. Primer va ser seure correctament, després fer les preguntes a classe d’una determinada manera, assignar tasques als alumnes, fer una salutació semblant a la dels nazis…poc a poc es van unir al moviment alumnes d’altres classes i el professor va decidir acabar l’experiment, doncs estava perdent el control.

La novel·la d’en Rhue va ser adaptada al cinema l’any 2008 per el realitzador alemany Dennis Gansel.

Morton RhueMorton Rhue, més conegut pel seu pseudònim Todd Strasser, va néixer l’any 1950 a Nova York. 

Els anys de la seva primera joventut van coincidir amb la revolució social dels anys 60. Va viatjar fent autoestop per Europa i Amèrica, va viure un temps en una comuna a Virgínia i un temps a Europa fent de músic de carrer.

Durant aquest temps va escriure cançons i poemes, un diari personal i moltes cartes als seus amics dels Estats Units. Quan va tornar a casa seva, va estudiar literatura i escriptura creativa a la Universitat.

Stefani KampmannVa treballar com a periodista a diferents diaris locals de Nova York. L’any 1978 va publicar la seva primera novel·la, i des d’aleshores ha publicat més de 120 llibres per joves i ha rebut molts premis.

Stefani Kampmann és de Berlin. Va estudiar disseny d’interiors, disseny teatral i disseny gràfic a l’Escola Superior de Hannover i en la Nottingham Trent University (Gran Bretanya). Després de concloure els seus estudis ha centrat la seva carrera professional en el disseny gràfic. L’Onada és la seva primera novel·la gràfica.

El Club de lectura per a nois i noies de la Biblioteca Armand Cardona es reunirà per comentar aquest llibre el dissabte 21 d’abril a les 17 h. Us esperem!!!

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula:

Súper 8