100 libros que cambiaron el mundo. Scott Christianson y Colin Salter

Una de les novetats que presenta la biblioteca aquesta setmana és el llibre 100 libros que cambiaron el mundo d’Scott Christianson y Colin Salter.
 

100 libros que cambiaron el mundo

 
Es parteix amb preguntes com: quin és el teu llibre preferit? Et va fer riure? Plorar? Et va canviar la manera de veure el mon?
 
En les 224 pàgines trobaràs llibres de filosofia, història, religió, novel·la, ciència, economia… Són capítols de dues pàgines, en una de les quals hi ha una foto de la coberta original i a l’altra tota l’explicació sobre el llibre.
 
Ordenat cronològicament, el llibre inicia el camí amb l’ I ching, un text amb 4800 anys d’antiguitat i de pràctica adivinatòria xinesa. Continua amb La epopeya de Gilgamesh, la Torá, la Ilíada i l’Odissea, les Faules d’Esop, el Kama Sutra, la República de Plató…, el Don Quixot, Madame Bovary, els Miserables, el Capitalde Marx…per acabar amb Esto la cambio todo: el capitalismo contra el clima de Naomi Klein.
 

‘El I Ching ofrece una comprensión conjunta de las dos tradiciones espirituales presentes en China -el confucionismo y el taoísmo-, …’

‘Se cree que Gilgamesh realmente existió. Fue un rey sumerio de la ciudad-estado de Uruk…’

‘La guía para la vida cotidiana judía durante más de tres mil años.’

 
Autors com:

 • Copèrnic
 • ‘El astrónomo y matemático esperó a estar a salvo en su lecho de muerte antes de publicar el libro que literalmente cambiaría el lugar del mundo en el universo. (…)

 • Isaac Newton
 • ‘Es probable que la extraordinaria obra teórica en tres volúmenes realizada por un matemático de Cambridge, que se sirvió de las matemáticas aplicadas para comprender las leyes de la naturaleza y del universo, haya sido la mayor aportación a la historia de la ciencia;…’

   
  I la llista no s’acaba!
   

  L1 L2

   

  L3 L4

   
  És veritablement un llibre de cent llibres! Bonic de llegir i de mirar, per la quantitat d’imatges que acompanyen el text.
   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch