Entre dos mundos, Olivier Norek

entre dos mundos_olivier norekEntre dos mundos, l’esperada darrera novel·la d’Olivier Norek, ha arribat ara fa poc a casa nostra. Després de l’èxit i el reconeixement del seu anterior llibre, Efecto dominó (2017), amb què va guanyar el Premi Le Point de novel·la policíaca europea 2016, amb aquesta quarta novel·la ha estat guardonat amb el Premi Le Parisien a la millor novel·la policíaca.

Entre dos mundos és una novel·la negra i, alhora, un cop de puny a les nostres consciències que denuncia tots aquells que tanquen els ulls davant de la crisi humanitària dels refugiats i de la situació de desprotecció de centenars de milers d’éssers humans a camps com el Calais. logo blog genere negre_AMB LLETRESEls protagonistes de la novel·la són dos policies. Per una banda, el tinent Bastien Miller, acabat d’arribar a Calais, la seva nova destinació professional. Un lloc on ni tan sols els policies s’hi atreveixen a entrar. Per una altra banda, el policia sirià Adam Sarkis, que a més de treballar per al govern del seu país forma part de l’Exèrcit Lliure Sirià. Quan la situació a Síria empitjora, l’Adam organitza la fugida de la seva dona i la seva filla cap a Calais amb l’esperança d’arribar a Regne Unit. Però quan l’Adam arriba al camp de refugiats no localitza la seva família. Què els pot haver passat?

La situació fa que es coneguin tots dos agents de policia i que en el seu camí hi aparegui un nen petit, que tot sol sobreviu exposat a tota classe de perills al camp de Calais. Ambdós agents faran esforços per ajudar en Kilani.

La trama del llibre fa un gir quan entre les deixalles del campament hi apareixen set cadàvers.

La novel·la està dividida en cinc parts: Fugir, Esperar, Resistir, Sobreviure, Enfonsar-se que, sens dubte, poden descriure la situació angoixant dels refugiats.

Entre dos mundos_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • Efecto dominó
  • Entre dos mundos
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Funny Girl