Los baños del pozo azul. Jesús Sánchez Adalid

Baños del pozo azul La novetat d’aquest mes de novembre que us proposa la biblioteca és l’última novel·la de Jesús Sánchez Adalid, ‘Los baños del pozo azul’.
 
La història transcorre a Còrdova, abans de l’any 1000, quan Abuámir Almansur és al cim del poder i es llança a la conquesta del Nord i la destrucció dels regnes cristians hispans. Però el que no sap és que hi ha en marxa una conspiració en contra seu.
 
Tot comença quan la mare del califa, Subh Wallad, la senyora, decideix trencar el seu tancament en los Alcázares per tal de liderar amb el seu germà Eneko un grup de distints personatges.
 
És una època d’exhuberància creadora i intel·lectual a Alándalus i els poetes són els protagonistes, els quals aprofiten del seu talent per apropar-se als rics i als poderosos.
 
Res serà el que sembla!
 

‘Jacob abén Jau sintió en ese momento que su pasado y su presente, quien fue y quien era ahora, se le venían encima con una fuerza incontenible, como un edificio que se hunde o una montaña que se desmorona cayendo por el precipicio. Porque, antes de ser príncipe supremo de todos los judíos de Alándalus, fue un simple fabricante de seda rico, pero ignorado y sin influencia, al que el destino o la Providencia habían bendecido con dones inesperados. Él y su hermano José, cuando todavía eran demasiado jóvenes, recibieron una importante suma de oro que sus antecesosres habían guardado generación tras generación con mucho celo.’

 
 
Jesús Sánchez Aladid és autor d’un gran nombre de novel·les, en les quals trobem una reflexió constant sobre les relacions humanes, la llibertat personal, l’amor, el poder i la recerca de la veritat. La seva obra s’ha convertit en un símbol d’acord i harmonia entre els pobles, les religions i les races.
Entre d’altres, us proposem:

 • En compañía del sol
 • El cautivo
 • La Sublime Puerta
 • El caballero de alcántara
 • El camino mozárabe
 • La mediadora
 • El alma de la ciudad
 • Alcazaba
 •  
   

   
   
  Llibres
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch