The Captain Underpants is coming… Are you ready?

captain-underpants

Esteu preparats per a l’acció, l’aventura i, sobretot, l’humor? Teniu entre 7 i 9 anys? Doncs esteu de sort… si us apropeu a la sala infantil de la biblioteca, trobareu exposats, a partir del proper dimecres, un munt d’exemplars de les aventures del Capità Calçotets, in English, of course.

L’editorial Cruïlla, publica des de fa més de vint anys les aventures d’aquest superheroi, que ha donat la volta al món traduït amb 20 idiomes i que ha superat els 70 milions d’exemplars venuts. Per si hi ha algun despistat o despistada que encara no sap de qui parlem us direm que el Capità Calçotets o the Captain Underpants in English és un superheroi amb capa que du uns calçotets elàstics i que ha estat creat per l’Oriol Xuriguera i en Jordi Brunet, dos noiets bojos pels còmics que es diverteixen creant i dibuixant històries divertides. Els dos amics, bromistes i trapelles fins al moll de l’ós hipnotitzen sense voler el director de l’escola, el senyor Grabulós, i aquest sense saber-ho és converteix en el famós Capità Calçotets.

Pilkey
 
L’autor i il·lustrador d’aquesta saga esbojarrada, divertida i crítica amb el sistema educatiu i social és el Dav Pilkey (Cleveland, 1966). Ell mateix explica que quan era un nen es passava moltes hores castigat als passadissos de l’escola, va ser diagnosticat amb TDH i dislèxia, i sovint els seu comportament a classe no acabava d’agradar als seus professors. Va ser en aquells passadissos on a Pilkey se li va acudir crear el personatge del Capità Calçotets. Ara també podreu gaudir de les aventures d’aquest superheroi i posar a prova el vostre nivell d’anglès amb els títols que trobareu a continuació, publicats per l’editorial Scholastic:
  

The Adventures of Captain Underpants.
 
The Adventures of Captain Underpants now in full color.
 
Captain Underpants and the attack of the talking toilets.
 
Captain Underpants and the big, bad battle of the bionic booger boy : part 1 the night of the nasty nostril nuggets.
 
Captain Underpants and the big, bad battle of the bionic booger boy : part 2 the revenge of the ridiculous robo-boogers.
 
Captain Underpants and the invasion of the incredibly naughty cafeteria ladies from outer space : and the subsequent assault of the equally evil lunchroom zombie nerds.
 
Captain Underpants and the preposterous plight of the purple potty people.
 
Captain Underpants and the Perilous Plot of Professor Poopypants.
 
Captain Underpants and the revolting revenge of the radioactive robo-boxers.
 
Captain Underpants and the terrifying return of tippy tinkle trousers.
 
Captain Underpants and the wrath of the wicked wedgie woman.
 
Captain Underpants extracrunchy book o’fun.
 
-Captain Underpants extracrunchy book o’fun 2.
 

També trobareu disponible en DVD l’adaptació cinematogràfica d’aquest personatge que el director David Soren va fer l’any passat, sota el títol:

-Capitán Calzoncillos: su primer peliculón.

Have a good reading!

Biblioteca Joan Oliva i Milà
Llibres

Pilar Galve Piñana