Serielizados Fest

2000x667

Aquest cap de setmana es celebra al CCCB i diversos espais de Barcelona la 5a edició del Serielizados Fest, Festival Internacional de Sèries de Barcelona.

Serielizados és un festival sobre el fenomen cultural i social que representen les sèries de televisió. Documentals inèdits, projeccions de capítols, conferències de professionals del sector audiovisual i espectacles d’humor i música. Tot plegat amb les sèries de televisió com a referent indiscutible de la cultura pop.

Islàndia serà el país convidat d’aquesta cinquena edició, que comptarà amb la presència de Jón Gnarr (Naeturvaktin, The Mayor), humorista, creador de sèries i exalcalde de Reikiavik i Sigurjon Kjartansson, el guionista de la sèrie Trapped. També participarà  Vince Gilligan, creador de la sèrie televisiva Breaking Bad, que enguany celebra el seu desè aniversari.

Enguany el festival retrà homenatge a l’escriptora, assagista i dramaturga Maria Aurèlia Capmany, la primera creadora de sèries a RTVE quan es commemoren 100 anys del seu naixement. Es projectarà un episodi les Nits de la Tieta Rosa i posteriorment hi haurà una taula rodona moderada per Mònica Terribas.

Com a novetats, el festival tindrà la secció Panorama, centrada en l’estrena de sèries internacionals, inèdites a Espanya.

Així es projectara l’èxit de la televisió flamenca De Dag (The Day); la nova sèrie d’HBO en coproducció amb RAI, basada en el bestseller d’Elena Ferrante La Amiga Estupenda (Itàlia) i directament des de la Berlinale 2018 Sleeping Bears amb presència de Keren Margalit (Israel).

També estaran en la secció Panorama la projecció especial Patrick Melrose, la nova sèrie protagonitzada per Benedict Cumberbatch de la mà de Sky Espanya, i Heimebane, una ficció noruega que narra la història d’una dona entrenadora d’un equip de primera divisió masculí.

El Hall i l’Auditori del CCCB seran la a seu central del festival, a més d’altres espais com la Filmoteca de Catalunya i l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Serielizados Fest està organitzat per la revista online Serielizados. Al seu web podeu trobar moltíssima informació sobre moltes sèries de televisió, tant actuals com antigues.

I també el serieselektor, una eina que us recomanarà una sèrie en funció de les dues últimes que hagueu vist.

A l’espai cinema és hem preparat un racó on us recomanem les sèries de televisió més interessants que podeu trobar a la biblioteca. Podeu descarregar la llista complerta aquí: Un món de sèries

Súper 8