Ayuda psicomotriz. Annie Bodon

ergon_libro_ayuda_psicomotriz Una de les novetats del racó de pares que us ofereix aquesta setmana la biblioteca és aquest llibre dedicat a la psicomotricitat dels infants.
 
A ‘Ayuda psicomotriz’ us apropareu a l’apassionant món del desenvolupament infantil, la psicomotricitat i el joc lliure. Aquest últim té molta importància en la consecució d’una autoestima saludable, en la construcció de la personalitat global de l’ésser, des del punt de vista motor, cognitiu i emocional. El nen es desenvolupa per mitjà del moviment, l’acció, el joc, la comunicació, la confiança i el plaer d’actuar. Actuar és pensar.
 
Trobareu una descripció minuciosa del mètode i les bases d’actuació de Bernard Aucouturier amb el suport de casos reals: nens amb alteracions de la conducta i d’altres amb problemàtiques més greus: ceguesa, paralisi cerebral, mutisme selectiu…
 
Al pròleg, la Dra. Paloma Sánchez de Muniain (metgessa rehabilitadora, especialista en discapacitat infantil) comenta com és d’important l’etapa infantil per a la construcció d’una vida adulta plena. És l’època durant la qual es desenvolupen les competències perceptives, motores, cognitives, lingüístiques, socials i emocionals. La rehabilitació infantil s’entén dins del nou concepte d’“atenció al desenvolupament” proposat per la Unió Europea, és a dir, com una part del conjunt de mesures sanitàries, socials i educatives dissenyades per prevenir i tractar les alteracions de l’evolució.
La rehabilitació infantil té una dimensió terapèutica específica: el tractament del nen amb dany o alteració de la funció motora. Però comparteix amb altres disciplines la dimensió preventiva i social.
 
Annie Bodon, l’autora, és especialista en psicomotricitat.
 
El llibre consta de cinc capítols:
 
1. La psicomotricitat. El punt de vista de Bernard Aucouturier.
2. Simbiosi mare-fill.
3. Casos clínics: nena afectada de ceguesa, nen/a afectat de paràlisi cerebral, nens amb bloqueig emocional
4. Els límits.
5. Testimonis.

“La mejoría no solo fue para nuestra hija. También se vio fortalecido nuestro vínculo emocional con ella. Esto ha tenido un efecto clarísimo en la convivencia y en la felicidad de toda la familia”.

 
Us deixem amb un vídeo on podreu veure un seminari que el mestre Bernard Aucouturier va impartir a Bilbao a l’Escuela Internacional de Práctica Psicomotriz PEI-EIP.
 

 
Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch