La descripció. Temari.

Ja anem finalitzant…Darrera entrega del taller virtual d’escriptura creativa d’aquest estiu del 2009 que ja s’acaba. Avui, les principals regles per a fer una bona descripció. Val a dir que serveixen tant per a persones com per a paisatges o situacions:

– Descriure d’una punta a l’altre: de dreta a esquerra o d’esquerra a dreta, de dalt a baix, de darrera al davant, etc.
– Presentar ordenadament l’interior i l’exterior. Si es parla del físic i del caràcter, descriure primer un aspecte i després l’altre. I si és una casa, exactament igual.
– Tenir cura del ritme. Els verbs donen sensació de moviment i agilitat mentre que els adjectius fan més lenta la lectura.

Poden alternar-se, per exemple, per a descriure coses o persones diferents.
– Les frases curtes són preferibles en aquests casos, ja que l’abús d’adjectius fa perdre el fil de l’explicació.

Recomanacions:

 • Un cop llegit el temari agafeu els primers dos o tres llibres que tingueu a l’abast, els obriu i intenteu localitzar, o identificar, els tipus de descripció utilitzats. Veureu tots els punts explicats encara més clars. Us anirà molt bé per a entendre i consolidar el que heu llegit.
 • Si teniu dubtes, pengeu-los com a comentari i intentaré treure-us-els.
 • *** IMPORTANT***

  A partir del primer dia del Taller Presencial d’Escriptura Creativa del curs 2009/2010 totes aquelles persones que hagin penjat un mínim de 12 exercicis fins el dia 30 de setembre podran passar a recollir el seu diploma d’aprofitament d’aquest Taller Virtual.

  Taller virtual d’escriptura creativa per a adults de la biblioteca Joan Oliva i Milà.
  Per Mercè Rey, estiu 2009.

  Morello