Novetats de Novel·la Juvenil

Aquesta setmana, entre totes les novetats de la biblioteca Joan Oliva, hi trobareu un bon nombre de novel·les juvenils. N’hem triat quatre per anar obrint boca:

Aina Li és una joveníssima escriptora de novel·la juvenil que va debutar amb molt d’èxit amb El noi del bus. Ara, arriba la seva segona novel·la: T’estaré esperant, sobre el món de la fama i la possibilitat de trobar-hi amor de veritat. La protagonista és la Lexi, una noia que veu fet realitat el somni de qualsevol adolescent: haurà de fer-se passar per la xicota del líder d’un grup musical, que pretén amagar així que la seva veritable parella s’està reahabilitant del consum de drogues. El que de bon començament sembla un pla perfecte, acabarà fent veure la Lexi que la fama no és ben bé el que creia.

Aina Li estudia actualment Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i, a banda d’escriure llibres, manté des de fa uns anys el bloc Històries trobades.

testare-esperant_rodonaPrimeres pàgines.

Estàs segur que és una bona idea? -va demanar la noia mentre mirava la fotografia de perfil d’una jove d’ulls castanys.
Ho faig per protegir-te, necessites tranquil·litat per rehabilitar-te completament.
Però què li passarà, a ella? -Va tornar a mirar la noia somrient de la imatge.
Jo m’encarrego de tot, no et preocupis.

Emily Barr és l’autora de El único recuerdo de Flora Banks, una de les quatre novetats de novel·la juvenil d’aquesta setmana a la Joan Oliva. La seva protagonista és la Flora, una noia de disset anys que pateix, des dels 10, un estrany tipus d’amnèsia. Van haver d’operar-la per extirpar-li un tumor cerebral, però amb l’operació li van extreure part del cervell encarregat de la memòria. Per aquest motiu, ara la Flora és capaç de recordar tot allò anterior als seus 10 anys, però tots els esdeveniments posteriors a aquesta edat són oblidats després d’un parell d’hores. Així era, almenys, fins que passades les hores i els dies és capaç de recordar el petó que li ha fet a en Drake, l’antic xicot de la seva millor amiga. Com que en Drake marxava just l’endemà a Noruega, la Flora no té cap dubte i emprèn viatge cap a aquell país.

El único recuerdo de Flora Banks és molt més que una història d’amor adolescent. És un thriller psicològic que no podràs deixar de llegir!

Unico recuerdo de Flora Banks, El_137X220Primeres pàgines.

No tardaré en desaparecer. Encontraré un sitio donde esconderme y no me moveré de allí hasta que recuerde qué he hecho. No me importa cuánto tiempo me cueste. Es probable que me quede aquí, en este lugar helado, durante el resto de mi vida.

testare-esperant Unico recuerdo de Flora Banks, El_137X220

La química del cor és el debut literari de Krystal Sutherland. El llibre és una història d’amor, però no pas una típica història d’amor. Els protagonistes són Henry Page i Grace Town. En Henry és un jove de disset anys que mai no s’havia enamorat. Els estudis i l’escriptura, sobretot ara que ha aconseguit ser l’editor del diari de l’escola, són la seva vida. Ha fet un únic petó i, l’endemà, la noia a qui l’hi va fer es va declarar lesbiana. Vaja, que va ser un petó molt comentat. I, a més a més, sempre havia pensat que quan s’enamorés seria com a les pel·lícules, però res d’això no va passar quan la Grace va aparèixer a la seva vida. Tot i això, La química del cor és una història d’amor, però ni fàcil ni tòpica.

la-quimica-del-cor_krystal-sutherland_rodonaPrimeres pàgines.

Sempre havia pensat que el moment exacte en què coneixeria el gran amor de la meva vida seria com a les pel·lícules. No exactament com a les pel·lícules, és clar, amb tot a càmera lenta i els cabells voleiant amb la brisa i la banda sonora instrumental pujant el volum. Però alguna cosa sí que pensava que hi hauria. Un sotrac al cor. Una estrebada a l’ànima, com si alguna cosa de dins et digués “Hòstia! És ell. Finalment, després de tant de temps, és ella”.

Pez numero catorce, El_Juvenil_CARTONE la-quimica-del-cor_krystal-sutherland

Jennifer L. Holm és una reconeguda escriptora de literatura infantil i juvenil que va néixer en el si d’una família de metges. No és estrany, per tant, que amb la novetat que us presentem aquesta setmana, El pez número catorce, convidi els nens i, particularment, les nenes a treure el cap en el món de la ciència.

La protagonista de la novel·la és Ellie, una joveneta que enyora l’escola primària i que, un bon dia, veu amb sorpresa com la seva mare apareix amb un jove que s’assembla molt al seu avi, el científic Melvin Sagarsky. El fet és que el seu avi ha dedicat tota la vida a descobrir el secret de l’eterna joventut i potser sí que l’ha trobat aquest secret, no?

Pez numero catorce, El_Juvenil_CARTONEPrimeres pàgines.

El pececito les enseñará a vuestros hijos el ciclo de la vida -explicó-. Un pez de colores no dura mucho tiempo.
Yo me llevé a mi pez a casa y les puse de nombre Nemo, como todos los niños del mundo que se creían muy originales. Pero resultó que Nemo sí era original.
Porque Nemo no se murió.

Llibres

  • T’estaré esperant
  • El único recuerdo de Flora Banks
  • La química del cor
  • El pez número catorce
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Funny Girl