15′ contats abans de sopar: Contes que fan venir gana

Dimecres per la tarda a la sala infantil vam estrenar amb molta il·lusió una nova activitat de foment de la lectura adreçada a famílies amb infants a partir de 4 anys que vulguin passar una estona divertida de lectura compartida a la biblioteca.
Aquesta activitat que s’anomena 15’ contats abans de sopar i que té la intenció de fer-se un cop al mes, s’organitza al voltant de sessions temàtiques. La primera sessió la vam dedicar a “Contes que fan venir gana”, i per això la Ratoliva va fer una tria de contes que tenen en comú el tema del menjar i els va portar al seu racó preferit.
En aquest racó sempre trobareu disponibles un munt de contes per emportar-vos en préstec, de manera que vosaltres a casa també podreu continuar fent 15’ contats abans de sopar, després o quan us vingui de gust.

foto racobloc

amic petit tiranosaureEl conte que vam compartir en aquesta ocasió va ser “L’amic del petit tiranosaure”, de Florence Seyvos i Anaïs Vaugelade, publicat per l’editorial Corimbo. Una història molt divertida sobre la força de voluntat i la confiança amb un mateix, amb el tema del menjar com a rerefons. Com moltes històries, aquesta també comença així:
Hi havia una vegada… un petit tiranosaure que no tenia amics, i no tenia amics perquè se’ls cruspia tots, i això que ell s’esforçava de valent a no fer-ho, però sempre passava el mateix. Quan coneixia un amic nou primer s’asseia al seu costat, començava a entaular una conversa i a caure-li simpàtic, però al cap d’una estona, un rau-rau li venia a la panxa, un rau-rau cada cop més gran fins que no podia evitar-ho i… aleshores és produïa la catàstrofe. Amb un tres i no res, se’ls cruspia sencers. Aquell dia el petit tiranosaure estava sol al bosc, trist perquè ja no tenia amics i plorant perquè s’adonava que aviat tindria gana, molta gana i no hi hauria res per menjar. Per sort, va arribar d’un bosc llunyà, el Mollo, un ratolinet que té la recepta per evitar que cap amic del petit tiranosaure corri el risc de ser menjat al seu costat. Ho aconseguirà?

IMG_4265

calaixetDesprés de compartir aquest conte, els nens que van venir a la sessió van descobrir els enigmes de la Ratoliva, per cert, aquests enigmes i la solució la trobareu als contes exposats al racó dels 15’ contats, de la sala infantil de la biblioteca. Si voleu, allí també podreu agafar una butlleta per respondre’ls i deixar-la a la bústia de la Ratoliva, ella segur que es posarà molt contenta!! També farem difusió d’aquests enigmes al facebook de les biblioteques de Vilanova, des d’allí, compartint el post i la resposta al vostre mur, tots els que participeu entrareu en el sorteig d’un premi!

Els enigmes que els nens van descobrir de dintre del calaixet són:

-Del conte Ennuvolat amb risc de mandonguilles:  Quants cops canviava el temps en un dia al poble de Mastegaiempassa?

-Del conte A la cuina de nit: On va a parar el Quel quan cau del llit?
a) A dintre d’una olla de caldo.
b) A dintre d’una massa per fer coca
c) A dintre d’un plat de xató
d) A dintre d’una safata de tiramisú

-Del conte En Xató: Quin és l’ingredient secret que li falta trobar al senyor Xavier? On el va a buscar?

-Del conte  La pastanaga: Quina sorpresa es va trobar el conill després de llevar-se?

-Del conte El tigre que va venir a berenar: On va a sopar la Sofia quan arriba el pare a casa?

-Del conte L’ovelleta que va venir a sopar: Què van sopar l’ovelleta i el llop?

Després de descobrir els enigmes vam continuar xerrant i remenant més contes, alguns dels quals els nens es van emportar en préstec.

llibres sesio

Recordeu que us esperem el proper dimecres, a les 19:15 h. amb més contes! La segona sessió la dedicarem a “Contes de ratolins”.

Llibres
Biblioteca Joan Oliva i Milà

Pilar Galve Piñana