Dos JN imperdibles

expofons

Aquesta setmana a la biblioteca trobareu exposats i preparats per emportar-vos en préstec una selecció de novetats de novel·les adreçades, especialment, a un públic jove. D’aquesta selecció volem destacar-vos-en dos que, per nosaltres, són  IMPERDIBLES:

caravalEl primer és Caraval, d’Stephanie Garber i publicada per l’editorial Columna, un èxit de vendes als Estats Units i a la Gran Bretanya que recorda a altres novel·les com “Els jocs de la fam” de Suzanne Collins i que està arrasant entre el públic adolescent.
Scarlett Dragna és una noia que viu amb sa germana en una petita illa de la qual no ha pogut sortir mai, per culpa del seu pare. Ella somia en sortir-ne algun dia i assistir a la celebració de Caraval, uns jocs que duren una setmana i en els que l’audiència participa per a guanyar el Gran Premi. Pressionada pel seu pare, que l’obliga a casar-se amb un home que ni estima ni coneix, Scarlett rep just dos setmanes abans de la boda, la tant desitjada invitació als jocs, però res serà tant meravellós com pensava, ja que el “master Legent” de Caraval segrestarà a sa germana i per recuperar-la tindrà que afrontar un perillós joc d’amor, somnis, màgia, en el que res és el que sembla.
 

ciutat 195x300 - Dos JN imperdiblesEl segon imperdible és la novel·la amb la que Francesc Puigpelat va guanyar el XXVII premi de literatura juvenil Gran Angular, que atorga l’editorial Cruïlla. Ens referim a la Ciutat secreta del Toubkal.
L’any 1941, una arqueòloga francesa, la Julie Bonnet, arriba a Aroumd, una vila marroquina al peu de les muntanyes del Toubkal. Allà coneix la Fàtima, la protagonista d’aquesta història, una noia òrfena de setze anys. També hi arriba una expedició alemanya comandada per un coronel de les SS, el Franz Wellens, i per un arqueòleg francès, el Thierry Lamarque.
El seu objectiu aparent és buscar pintures rupestres a la serralada del Toubkal. De seguida es descobreix que la Julie i el Thierry s’havien conegut anys enrere, en una expedició durant la qual havia mort el Paul Bonnet, el germà de la Julie. La Fàtima sospita que va ser el Thierry Lamarque qui va assassinar el seu germà per enveja, perquè el Paul havia descobert la mítica ciutat de l’Atlàntida però no li volia revelar on era.

Llibres

Biblioteca Joan Oliva

Amb el suport de logo-departament-cultura

Pilar Galve Piñana