El ángel negro, Laura Higuera

El angel negro de Laura HigueraLaura Higuera (Cartagena, 1982) tenia clar que el seu debut literari reflectiria la seva admiració per Francisco de Goya. I és que, amb només 10 anys, la visita que va realitzar amb el seu avi al Museu del Prado li va fer descobrir la pintura de l’artista de Fuendetodos, especialment les seves conegudes pintures negres. Durant la visita al museu, una dona va caure desmaiada a terra, segurament per una lipotímia, però la Laura Higuera de 10 anys sempre va pensar que la causa va ser que no va poder aguantar tant de dolor com el que desprenia Saturno devorando a su hijo. Des d’aleshores, l’admiració pel pintor no ha fet més que créixer i fruit d’això, arriba El ángel negro, la seva primera novel·la i novetat aquesta setmana a la Joan Oliva.

Saturno devorando a su hijoFrancisco de Goya va pintar les seves conegudes pintures negres sobre les parets de casa seva, coneguda com a Quinta del Sordo, als afores de Madrid. Les catorze pintures, inclosa la coneguda Saturno devorando a su hijo, van ser traspassades de les parets a la tela a partir de 1874 i donades al Museu del Prado l’any 1881. Laura Higuera, que defineix les pintures com a “macabres, violentes i grotesques”, es pregunta què li devia passar pel cap a Goya per pintar-les sobre les parets de casa seva i haver-les de contemplar a diari.

El ángel negro és un thriller en dos temps que fonamenta la seva trama en la llegenda d’una hipotètica quinzena pintura que compartiria nom amb el llibre. logo blog genere negre_AMB LLETRESMadrid, l’any 2016, és el primer dels escenaris i concretament la sala de les pintures negres al Museu del Prado. Allà, hi han trobat un cos mutilat i la pintura Saturno devorando a su hijo ha aparegut estripada. Venècia, el 1873, és el segon dels llocs on es desenvolupa la història. Una jove anomenada Alessandra Abad ha sentit a parlar de catorze pintures que un Goya embogit ha pintat a les parets i un grup d’experts ha començat la tasca d’extreure-les amb la tècnica de l’strappo. Els encarregats de la investigació a El ángel negro seran l’inspector Bernardo Vera i l’experta en art Ada Adler.

EL ANGEL NEGRO_TD29.inddPrimeres pàgines.

Entrevista amb l’autora Laura Higuera:

Llibres

  • El ángel negro
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl