El temps de les xarxes 5G

tecnologiaLa implementació d’aquesta tecnologia s’espera que sigui a partir de l’any 2020 i es refereix a aquelles xarxes que estan dissenyades per a connectar tots els aparells possibles i donar començament a la veritable era del Internet de les Coses.

Actualment els usuaris de les noves tecnologies no només es relacionen en les xarxes socials, sinó que a més estan personalitzant la manera d’experimentar el món amb tecnologies de realitat augmentada i virtual.

Els consumidors de banda ampla busquen noves experiències immersives i el 5G ho farà possible amb latència més baixa, velocitats més elevades, i geolocalització avançada ja que es tracta d’una evolució progressiva a on els consumidors fan servir cada vegada més aplicacions de vídeo en streaming per interactuar amb amics, familiars i seguidors a través principalment de las aplicacions de Facebook, YouTube, WhatsApp i també Instagram. La transformació digital és un huracà que amenaça d’arrasar tot el que no hagi posat barreres tecnològiques.

what5g

La constant aparició de nous formats amb avenços tecnològics constants per apropar als consumidors al futur, i el desig permanent de passejar per la vida d’una manera més còmoda, suggereixen una tecnologia més pràctica i còmode que impregni tots els ressorts de la societat. Des del consum de continguts, la gestió de les entitats bancàries, la presència dels mitjans de comunicació, la millora dels serveis públics, la transformació de les empreses de tota mena i la consolidació de les ciutats intel·ligents amb cada cop més recursos per fomentar la presència en qualsevol indret públic i privat.

ntecnologiaEl 5G millorarà l’experiència de l’usuari a tots els nivells. Per començar la millora serà molt palpable en contextos molt exigents d’alta mobilitat com a l’interior dels trens, zones amb alta densitat de població i, en general, en grans nuclis urbans. La velocitat del 5G trencarà totes les barreres fins ara imaginables, oferint connexions superiors als 10 Gbps per segon, és a dir, les xarxes mòbils seran entre cent i mil vegades més ràpides que les actuals i, alhora, suposaran una millora majúscula en termes d’eficiència energètica per als dispositius mòbils.

En la pràctica la connexió 5G permetrà baixar-se una pel·lícula en cinc segons al telèfon intel·ligent o la tablet. Finalment, la connexió 5G de baixa latència permetrà posar en marxa els anomenats serveis de missió crítics que semblen fonamentals en alguns sectors com l’automoció, ja que aquesta resposta immediata permetrà transmetre informació de vehicles a vehicles, de vehicles al núvol o fins i tot de vehicles a vianants en temps real, el que suposarà una empenta definitiva per a l’arribada del cotxe autònom en un futur que cada cop és més present.

Pero… ¿cuando va a llegar la 5G?

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello