La Química. Stephenie Meyer

La Química és el fruit de la unió entre les meves sensibilitats romàntiques i la meva obsessió amb Jason Bourne i Aaron Cross. He gaudit molt dedicant temps a una heroïna d’acció diferent, una on la principal arma no és una pistola, un punyal o uns músculs desenvolupats, sinó el seu cervell. Stephenie Meyer.

quimicamUn somni real de l’escriptora Stephen Mayer sobre una noia humana i un vampir que estava enamorat d’ella però tenia set de sang, va tenir un resultat inesperat. En aquest somni, Meyer va escriure el seu esborrany del que seria el capítol tretze del primer llibre de la saga juvenil Crepúsculo. En qüestió de tres mesos havia transformat el seu somni en una novel·la completa. Després del seu èxit global amb aquesta saga de vampirisme, l’autora de The Host, introdueix ara al lector en una història d’espionatge de ritme trepidant a on una ex-agent del govern dels Estats Units és perseguida quan suposa una amenaça per la seguretat nacional americana. Aquest personatge neix a través de la producció cinematogràfica a la qual es dedicat Mayer actualment, i va ser precisament en un dels seus rodatges com va tenir la idea d’aquesta nova novel·la. La seva admiració pel personatge de Jason Bourne va fer que tingués la idea de crear un personatge inspirat en ell, però convertida en dona i que en lloc de les seves aptituds físiques fes servir la seva ment com fortalesa.

Primeres pàgines quimica

logo blog genere negre_AMB LLETRESLa Química, segona novel·la per adults de l’escriptora, és un thriller que també amaga una història d’amor. Els personatges són els habituals de l’escriptora nascuda a Connecticut, amb una autèntica protagonista, Mary Sue, que és una verge envoltada per un elenc de personatges masculins. L’interès de l’amor és de difícil lectura ja que parteix d’una història unidimensional amb cert punt d’incredulitat, partint del personatge de Daniel presentat com un tipus bo, bondadós i insípid que es preocupa per la seguretat d’una persona que anteriorment l’havia torturat. En tot cas, el llibre ofereix una lectura intensa i aclaparadora, a on Meyer ha creat a una irresistible heroïna amb unes habilitats molt especials que caldrà descobrir.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello