En Teo fa 40 anys

teo2

El nen pèl-roig creat per Asun Esteban, Carlota Goyta i Ana Vidal, components del col·lectiu Violeta Denou, compleix 40 anys.

En Teo, vestit amb un jersei blanc i blau i una granota de color taronja, va aparèixer per primera vegada el 1977 amb tres títols: En Teo va amb tren, En Teo va amb avió i En Teo va amb vaixell. L’objectiu era oferir històries properes a la vida quotidiana dels nens. Des d’aleshores, en Teo ha protagonitzat més de deu col·leccions, 150 volums i ha venut sis milions d’exemplars, que s’han traduït a tretze idiomes.

En Teo és un personatge arrelat en la cultura popular catalana, i destaca els seus valors com la curiositat i les ganes d’aprendre, però sobretot pel seu bon humor i tarannà.

En Teo va arribar de la mà de dues dissenyadores gràfiques, no il·lustradores i el personatge ha seguit una “evolució natural”, ja que les seves autores viuen de l’observació de l’entorn, encara que sí que han intentat que representés molts valors que elles volien inculcar als seus fills.

Teo web

Un d’aquests valors és el respecte: “En Teo és bàsicament un nen respectuós: amb el seu entorn, la naturalesa, els companys i l’ecologia“, ja que no és un intrèpid o líder, sinó que és com la majoria de nens: bo”, diuen les seves autores.

L’editorial Timun Mas celebrarà l’aniversari amb un volum recopilatori amb quatre contes. Amb un pròleg commemoratiu de les autores, el recopilatori inclou els quatre contes més emblemàtics: En Teo va amb avió, En Teo al parc natural, En Teo i els esports i En Teo va al mercat.

en-teo-va-amb-avio_9788492790494 teo al parc natural teo i esports teo va al mercat

Amb més de sis milions d’exemplars venuts d’una desena de col·leccions en Teo arriba als 40 anys sense cap ombra de crisi. A més a més, s’ha adaptat a les noves tecnologies i compta amb una aplicació mòbil i amb un llibre d’aventures personalitzades, encara en projecte.

A les Biblioteques de Vilanova trobareu tots els seus llibres i pel·lícules: En Teo

Us deixem amb el vídeo que han preparat per felicitar l’aniversari!

Súper 8