Mentiras que matan. Sophie Hannah

mentirasmatanUna de les millors novel·les de Sophie Hannah gira entorn del personatge de Nicki Clemente, la protagonista principal, que es troba detinguda en una Tascó, de camí al col·legi del seu fill per lliurar-li una motxilla oblidada, quan es veu forçada a donar la volta i fugir de manera precipitada. Ha vist algú que, si la identifiqués, la ficaria en un greu problema. Nicki manté la seva aparent vida en una intricada xarxa de mentides i més guarda un inconfessable secret, al que porta resistint-tres setmanes i mitja, que podria arruïnar la seva vida. Entre les seves aptituds es troba la de ser mentidera compulsiva, de caràcter egoista, trets que es faran més patents quan s’enfronti al interrogatori de la policia com a sospitosa de l’assassinat de Damon Blundy.

Es tracta d’un controvertit i polèmic periodista que degut a les seves cròniques li van fer guanyar-se un gran nombre d’enemics. Però Nicki no pot respondre a cap de les preguntes que li fan els detectius, desconeix per què l’assassí va utilitzar un ganivet, i a més d’una manera tan peculiar, sobre el cos del periodista o per què l’expressió NO MENYS MORT va ser pintada a la paret de l’estudi de Blundy. I Nicki tampoc podrà comptar per què aquest dia va sortir a corre-cuita evitant passar per Elmhirst Road, ja que per a això hauria de revelar un secret que li podria arruïnar la vida.

Primeres pàgines mentirasmatan

logo blog genere negre_AMB LLETRESEls detectius de les novel·les policíaques de Sophie Hannah són Simon Waterhouse i Charlie Zailer, policies que treballen al DIC de Spilling, una ciutat fictícia, a Anglaterra, en l’època actual. El primer porta set anys com a inspector, és curiós i molt intel·ligent, la seva ment no deixa escapar cap detall, recorda exactament qui ha dit què i quan, i malgrat el seu llarg historial d’èxits seu problemàtic caràcter li impedeix ascendir. Per la seva banda, Charlie és la sergent i el seu superior, titulada en Estudis Anglosaxons, Nòrdics i Celtes per Cambridge va treballar com a investigadora acadèmica durant quatre anys, ascendint a detectiu en un temps rècord. El seu superior és l’inspector Giles Proust. malhumorat, anomenat pels seus subordinats com el Ninot de neu.

Yo no habría matado a Poirot como hizo Agatha Christie

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello