30 anys de ‘Els Simpson’

the-simpsons

El 19 d’abril de 1987 un popular programa de la cadena nord-americana Fox, ‘The Tracey Ullman Show’, va estrenar una nova secció: Els Simpson, una sèrie de curts animats d’una disfuncional família -groga- de l’Amèrica profunda que va calar de tal manera entre l’audiència que, un parell d’anys després (19 de desembre de 1989), ja tenia el seu propi ‘xou’ a les televisions d’EUA.

I d’això fa 28 temporades completes, que són 615 episodis i 30 anys.

L’humor d’en Home, la Marge, en Burt, la Lisa i la Maggie es va apoderar dels televisors de totes les llars nord-americanes i amb rapidesa va creuar l’Atlàntic per conquerir també els teleespectadors espanyols.

La sèrie creada per Matt Groening va arribar a Espanya de la mà d’Atresmedia, que va ser l’encarregat de fer-li un lloc en la seva graella i, que es va començar a emetre per Antena 3 l’any 1994. Des d’aleshores la ficció no s’ha deixat de veure i és la sèrie més longeva del grup.
Per commemorar aquesta data, la cadena de televisió emetrà una programació especial a través dels canals Antena 3, Neox i la Fox.

Neox serà l’encarregada de programa una marató on es passaran 30 capítols (un per cada any d’emissió) que es podran veure des de les 9.30h fins a les 22.30h. Antena 3 ho celebrarà amb l’emissió de dos dels episodis més ben valorats pel públic durant els anys: El gest de disgust i El joc de la cadira, que s’oferiran en el seu horari habitual de 14.00h a 15.00 h.

37ed4f6a8620aae00700593c003d46d4-1024x640

Recentment, l’agència de comunicació PR Garage va llançar una petició a través de Change.org per tal d’establir un Dia Mundial de Els Simpson i va proposar el 19 d’abril com a dia oficial, amb motiu de la primera emissió del curtmetratge ara fa 30 anys.

A més i amb el hashtag #TheSimpsonsDay, es podrà seguir la celebració a les xarxes.

Artistas-musicales-aparecen-Simpson-mejores_PLYIMA20130508_0039_4

La sèrie ja és part de l’imaginari social. Política, art, cinema, televisió, música… Per ‘Els Simpson’ han passat no solament els habitants de Springfield, sinó incomptables figures històriques, celebritats, experts i personalitats de multitud de camps, de tots els temps. Líders d’opinió, pensadors, esportistes, actors, intèrprets…

Per la seva gran llista d’aparicions estel·lars i visites i visites, la ficció ha aconseguit entrar en el llibre Guinness dels rècords, a causa que és la sèrie amb més estels convidats de tota la història.

A les Biblioteques de Vilanova trobareu tant DVDs com sobre aquests personatges i el seu creador Matt Groening.

Us deixem amb el curtmetratge que va originar el fenomen.

Súper 8