Mindfulness familiar

Llibres

burbujaspazA través de pràctiques, jocs i activitats en família, tots els seus membres podran apropar-se en només vuit setmanes a la pràctica de mindfulness per a gaudir dels seus beneficis a diari. És la definició d’atenció plena o plena consciència, una forma d’existir, una manera de viure la vida tal com és, moment a moment, de manera més plena i positiva, i pot triar el comportament més adequat en cada situació. És una manera de ser, d’estar present, prestant atenció al lloc on s’està i al temps que s’està vivint, amb amabilitat i curiositat.

És també una forma de desenvolupar un millor auto-coneixement i una major autoconsciència. La seva popularitat ha fet que s’estigui creant una biblioteca de literatura científica en què s’inclouen molts estudis que exploren el potencial del mindfulness en diferents vessants de la vida. Aquesta activitat funcional aconsegueix separar la persona dels seus pensaments per poder reconèixer-los i posar en dubte els patrons mentals, atorgant un gran pes al lloc i al moment mitjançant una atenció total al present.

La intenció d’aquest llibre és presentar de manera senzilla i lúdica de quina forma es pot anar conreant intencionalment l’atenció plena en l’entorn familiar, de manera que adults i nens o joves puguin practicar-lo junts i experimentar el impacte beneficiós que té. És també una proposta que pot atraure aquelles persones que volen connectar amb el seu nen interior mentre observa les bombolles de pau que aniran sorgint a poc a poc en la seva vida.

Bloc

En aquesta ocasió us apropem un espai de la psicòloga Pepa Pérez Blasco sobre paraules, paper, cola i tisores per viure a través d’un bloc sobre mindfulness i desenvolupament saludable, amb àudios per practicar-lo.

Psicollages

La biblioteca Joan Oliva i Milà us desitja un molt feliç Any Nou 2017

2017 felicitació

Bibloteca Joan Oliva i Milà.

Morello