El Garraf, 12 excursions per a cames petites i en cotxet. Neus Andreo

andreo_24102016-300x300 Els llibres d’excursions i, en especial, els llibres d’excursions per a famílies i nens petits són bastant escassos de trobar. Recentment, s’ha publicat aquest petit llibre de rutes curtes per fer pel Massís del Garraf.
A ‘El Garraf. 12 excursions per a cames petites i en cotxet’ trobareu dotze rutes per passejar amb nens petits i el seu cotxet. A part de caminar, es pot descobrir la flora i la fauna que floreix i viu al Massís del Garraf.
 
Com es diu a la introducció: “…és una guia específica per a la pràctica de l’excursionisme de muntanya en família. Està particularment dirigida a mares i pares que estimen la natura i volen transmetre uns valors de respecte i amor envers l’entorn als seus fills a una edat ben trempana, trencant amb les limitacions que fins ara suposava anar a la muntanya amb nens en cotxet i primers caminadors…”
 
Es descriu el circuit de cadascuna de les rutes amb el mapa on es visualitza la situació acompanyat de fotos de masies, mulasses… que es van trobant durant la passejada.
 
Les rutes que hi trobareu són:
1. Coll de la Fita – Les Basses
2. Jafre – Palau Novella
‘(…)Al llarg del vostre camí trobareu llentiscle (Pistacia lentiscus), garric (Quercus coccifera) i plantes aromàtiques com la farigola…’
3. Ascensió a Quatre Camins
‘Aquest itinerari entre pins us permetrà (…) gaudir de les vistes al mar. Durant el camí també tindreu vistes del cim de la Morella, el puig de la Mola, la Plana Novella, el poble abandonat de Jafre i el Mas Bargalló, i arribareu fins a la cruïlla de Quatre Camins.’
El-garraf-neus-andreo4. Itinerari botànic de la Pleta
5. Itinerari sensorial de Can Grau
6. Collada de Vallgrassa – Centre Experimental de les Arts
7. Cementiri d’Olivella – El Pou de la Vinya
8. Vorejant la riera de Begues
‘(…) És un recorregut una mica rústec amb algun tram una mica més difícil de passar amb el cotxet, però resulta una excursió molt agradable. Caminareu a l’ombra de pins,…’
9. Olivella – Camí de Can Camps
10. Vallcarca – Campdàsens
‘(…)Quan arribeu a dalt (25 min), la pista cimentada donarà pas a una pista de terra que segueix recte al llarg de la planura i al final tomba a l’esquerra. Esteu arribant a Ca l’Amell de la Muntanya (45 min), una antiga masia que identificareu fàcilment gràcies a la torre de defensa medieval que presenta.’
11. Collet de la Fita – Mas Quadrell
12. Camí de Can Planes
‘(…) Gaudireu d’unes impressionants vistes al mar i veureu la pedrera de Vallcarca des d’un angle poc habitual mentre us envolteu de màquia, una formació d’arbustos baixos formada principalment per margallons…’
 
I de regal, un recull de fotos de les principals espècies botàniques del Garraf.

Podeu escoltar l’entrevista que Ràdio Maricel va fer a l’autora, Neus Andreo, el passat 24 d’octubre, si cliqueu aquí.

876779.png

Biblioteca Joan Oliva i Milà

Goldfinch