El Diari de la Cabra Clarke

M’agrada inventar finals alternatius a les meves pel·lícules favorites. M’agrada conversar amb els protagonistes dels llibres que llegeixo. M’agrada fondre en una abraçada amb els meus amics sense motiu aparent. M’agrada emprendre iniciatives com l’Operació Happiness perquè tothom sigui feliç. ¿Això vol dir que estic boja? Margaret Clarke

diariclarkeArran d’una crisi nerviosa, Margaret Cabra Clarke ha estat un temps en una institució mental, però ara té ganes de oblidar-ho i per això s’ha inventat la Operació Happiness. Davant els mals rotllos dels assetjadors, els professors terrorífics, i les aventures i desventures que viu a l’institut, ha decidit defugir a través de l’escriptura i el dibuix a través del seu diari. Es una noia de recursos que aplica en els seus moments d’incertesa, quan li són de gran ajuda les converses imaginàries que manté amb els seus personatges literaris favorits, com en Holder, el protagonista d’El vigilant en el camp de sègol, o en Laurence Darcy, el germà petit d’en Fitzwilliam Darcy a Orgull i prejudici. La protagonista té com a objectiu principal, juntament amb la colla d’inadaptats que són els seus amics, estendre ponts entre els grups enfrontats. Però no tothom tindrà la seva mateixa bona voluntat…

Són moltíssims els capítols que estructuren la novel·la, però són tan curts que s’acaben massa ràpid. Tots ells són explicats des de la veu en primera persona de la protagonista a partir del seu diari. I a sobre, aquest està ple de dibuixos que ambienten la vida de Cabra i totes les seves aventures i desventures omplint de sàtira i humor la lectura. Margaret és una noia independent, lluitadora, i una grandíssima amiga. Els personatges que van apareixent és fan entranyables a mesura que es va passant pàgines, cadascun amb els seus defectes i alguna virtut. Les coses són com són, succeeixen com succeeixen, i per això, han de comptar com passen. Prepareu-vos per riure, llençar-minuts inspeccionant fins al mínim racó de cada pàgina a la recerca de més detalls en els dibuixos, i per sorprendre-davant els finals inesperats que Cabra pensa per les seves històries preferides.

jpattersson

James Patterson ha escrit nombroses obres, des de thrillers a novel·les juvenils, i ha estat a partir del gènere per adults en que ha aconseguit el reconeixement de la crítica i també dels lectors, ja que tots els seus llibres han aparegut a les llistes de més venuts del New York Times. És autor de les sèries Els pitjors anys de la meva vida, Me parto i Cazatesoros, i les novel·les de Maximun Ride, les sèries Witch & Wizard i Daniel X, Med Head i la sèrie de detectius protagonitzada per Alex Cross.

El diari de la Margaret Cabra Clarke

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello