El secret de la banya embruixada

secretbeEls autors d’aquesta proposta juvenil que és novetat aquesta setmana a la biblioteca són el metge i científic Salvador Macip i el periodista Sebastià Roig. El primer és l’autor del l’obra Hipnofòbia que va ser guardonada amb el Premi Carlemany per al foment de la lectura a l’any 2012, i també el llibre El joc de Déu que va rebre el III Premi Ictineu a la millor novel·la fantàstica escrita en català a l’any 2011. Tots dos autors han escrit altres novel·les junts com Mugrons de titani i Ullals, totes dues guanyadores també de premis literaris. Ara han decidit escriure la seva darrera proposta literària El secret de la banya embruixada, una comèdia que ha estat definida com a paranormal i ectoplàsmica protagonitzada per un buldog molt simpàtic anomenat Charlie J.Farburger. Amb el robatori d’una banya de rinoceront a la casa de Salvador Dalí arrenca una frenètica història en la qual la Sil, el Pep i el Marc es converteixen en els herois que han d’alliberar la Terra d’una terrible amenaça. El pas del robatori a la gesta de salvar la raça humana, començant per Palamós, es fa amb la irrupció de l’element fantàstic ja que dins la banya han estat confinats durant anys uns espectres malèfics que, ara alliberats, volen destruir el planeta i que són presentats com els tikoloshes.

Ala redacció, entrevEs tracta d’una novel·la ambientada en terres empordaneses i d’arrel surrealista. De fet, es podria dir que l’obra està deliberadament farcida de tòpics que resulten simpàtics. Fent referència a molts elements que van aparèixer al cinema de ciència ficció i fantasia dels anys vuitanta i que van ser acollits amb bon grat pel públic. Però el contingut de la història no es limita a l’entreteniment fantàstic i prou, sinó que aprofita l’estil mordaç dels seus autors per fer una crítica bastant directe a alguns desgavells urbanístics ben propis d’aquestes poblacions costeres com Portlligat o Palamòs.

L’origen d’aquesta història es troba en l’intent de robatori d’un cap de rinoceront a la casa de Salvador Dalí, fet real que va ser notícia, a Portlligat. Els lladres no són precisament experts i el robatori s’acaba frustrant però no del tot, ja que aconsegueixen robar-li la banya a la bèstia que serà l’amagatall que faran servir els espectres creats pels autors d’aquest llibre juvenil però que també està obert als lectors de històries fantàstiques, tot i que de caire lleuger.

Llibres

  • Salvador Macip a la biblioteca
  • Sebastià Roig a la biblioteca
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello