Novetats de Novel·la Juvenil

portada_36-preguntes-per-enamorar-te-de-miAquesta setmana tenim un parell de novetats de novel·la juvenil a la Joan Oliva que, de ben segur, us agradaran.

Comencem per 36 preguntes per enamorar-te de mi, de Vicky Grant, una història romàntica basada en l’experiment més conegut sobre l’amor.

Alguna vegada has pensat si podries enamorar-te d’un perfecte desconegut en qüestió d’una horeta? Aquest és el plantejament de la novel·la, basada en un experiment real de mitjan anys 90 dirigit pel científic Arthur Aron. Si bé és cert que el professor Aron no el va concebre expressament per enamorar-se, la seva finalitat era demostrar que dos desconeguts podien establir un fort vincle d’intimitat si se’ls feien les preguntes adients. Anys després, concretament el 2015, la professora de literatura Mandy Len Catron, va publicar un article a The New York Times en què recuperava l’experiment sociològic del professor Aron i explicava com ella mateixa l’havia posat en pràctica i s’havia enamorat!

Ara, l’escriptora Vicky Grant ha publicat la novel·la juvenil 36 preguntes per enamorar-te de mi en què ficciona l’experiment. Els dos protagonistes són els joves Hildi i Paul, que accepten participar en l’experiment tot i que per raons ben diferents. Mentre que la Hildi ho fa per convicció a fi de demostrar que tot plegat no té ni cap ni peus, en Paul ho fa per diners, pels quaranta euros que rebrà pel sol fet de contestar el test. No hi podem trobar dues persones més poc predisposades perquè l’experiment tingui èxit, no? Doncs haureu de llegir el llibre per esbrinar-ho.

rodona_36-preguntes-per-enamorar-te-de-miPrimeres pàgines.

pirámide de las necesidades humanasa_portadaLa segona de les novetats d’aquesta setmana és La piràmide de las necesidades humanas que, com l’anterior, també té una teoria psicològica darrere. En aquesta ocasió, és la teoria del psicòleg nord-americà Abraham Maslow. A la dècada del anys 40, Maslow va definir quines eren les necessitats que impulsaven la conducta humana, ordenades jeràrquicament en 5 nivells. Aquestes necessitats anaven des de les bàsiques a les que no ho són tant: Fisiològiques, de Seguretat, Socials, de Reconeixement i, finalment, d’Autorealització.

En la novel·la de Carolina Solé, la piràmide de les necessitats humanes s’ha convertit en un nou espectacle de telerealitat en què 15000 candidats i, durant 5 setmanes, hauran de competir per ser el guanyador. Les regles del show televisiu són ben senzilles: en un espai en línia i a través de fotos i vídeos, els concursants hauran de demostrar que les seves necessitats han estat cobertes.

I qui és el concursant número 12778? Doncs en Christopher, un jove de 15 anys que viu al carrer després d’haver fugit dels maltractaments del seu pare.

No deixeu de llegir aquest llibre sobre “allò que volem, el que som i la recerca d’un lloc en el món“.

pirámide de las necesidades humanasa_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • 36 preguntes per enamorar-te de mi
  • La pirámide de las necesidades humanas
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl