Fantasma, Jo Nesbo

Fantasma de Jo NesboAra fa pocs dies ha arribat al nostre país el novè volum de la sèrie de novel·la negra protagonitzada pel detectiu Harry Hole. De la mà del seu autor, Jo Nesbo, arriba Fantasma, l’esperadíssim nou llibre de la col·lecció.

En aquesta ocasió, Harry Hole s’haurà d’enfrontar amb un cas que anirà més enllà del simplement professional. I, alhora, constatarà que el canvi de residència, que l’ha portat fins a Hong Kong, no ha aconseguit deixar enrere el seu passat com a detectiu a Oslo.

Oleg, el nen a qui Harry Hole va ajudar a tirar endavant i a qui s’estima com si fos un fill, ha estat detingut a Oslo acusat d’assassinat. No cal dir que el detectiu confia en la innocència del noi, però malgrat aquest fet són moltes les proves que diuen tot el contrari. El contactes que Hole encara conserva de la seva època com a policia li faran servei i l’ajudaran a endinsar-se en el món del tràfic de drogues. Darrerament, una nova substància altament mortal s’està fent d’allò més popular.

Per a Hole, aquest cas és fonamentalment un tema personal ja que, per un costat, reprendrà el seu passat i, per un altre costat, toparà amb la veritable realitat d’Oleg.

portada_fantasma_rodonaPrimeres pàgines

genere-negreJo Nesbo és un escriptor nascut a Oslo l’any 1959. Abans d’escriure, era conegut per la seva tasca com a cantant del grup de rock Di Derre, activitat que compaginava amb la feina com a agent de borsa. Harry Hole va irrompre en la seva vida en un viatge d’anada a Sydney. Les 33 hores de viatge entre Oslo i la ciutat australiana, on anava per vacances, van ser suficients per fer-ne la sinopsi i, en baixar de l’avió, va començar a escriure el que seria el primer llibre de la sèrie: El Murciélago. Malgrat que Nesbo no confiava que l’hi publiquessin, la realitat és que l’editorial s’hi va mostrar molt interessada. Quan El Murciélago va veure la llum, es va convertir en un èxit i ell, en tot un referent del gènere negre nòrdic. Gràcies a aquest primer llibre, va guanyar el Premi Riverton a la millor novel·la negra noruega i el Premi Grassnokkelen a la millor novel·la negra escandinava. Actualment, Jo Nesbo ha venut més de 25 milions d’exemplars arreu del món i els seus llibres han estat traduïts a 40 idiomes.

Jo Nesbo rodonaJo Nesbo a les biblioteques de VNG

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl