Vols ser el nòvio de la meva germana?, Maite Carranza

Amb Vols ser el nòvio de la meva germana?, de l’escriptora Maite Carranza, hem arribat a la darrera de les sessions del Club de lectura juvenil de la biblioteca Joan Oliva.

Vam començar el passat mes d’octubre i, sessió rere sessió, hem llegit i comentat vuit llibres d’allò més diferents. Des de les aventures d’en Roc Pons a La història que en Roc Pons no coneixia: 1714, de Jaume Cabré fins a la història d’en Dennis a El noi del vestit, de David Walliams. Cadascun dels llibres ens ha fet gaudir de la lectura i de la companyia dels nois i noies del club.

Aquests són els llibres del curs 2014-2015 del club de lectura juvenil que, a més a més, pots trobar a les biblioteques de VNG:

portada llibre Historia Roc Pons portada llibre portada_llibre portada llibre
somni dins el mitjó_portada portada_ludwig_i_frank 131615_01CU-179.ps, page 1 @ Preflight ( 131615_01CU-179trz.fh11 vols ser el novio de la meva germana

Vols ser el nòvio de la meva germana? va guanyar el Premi Edebé de Literatura Infantil i explica, des del punt de vista d’una nena d’onze anys i en clau d’humor, les vacances de la seva família. Unes vacances en un apartament a la platja que, si fem cas de l’Alícia (la nostra protagonista) estan condicionades pels alts i baixos de la seva germana adolescent: la Sònia. Així doncs, l’Alícia decideix fer alguna cosa per poder gaudir, tranquil·lament, dels dies de platja. No ho farà sola, comptarà amb l’ajut del seu amic el Pastanaga.

Maite_CarranzaEl llibre és obra de Maite Carranza (Barcelona, 1958). Maite Carranza va estudiar Antropologia i, de bon començament, es va dedicar a l’ensenyament. A mitjan de la dècada dels 80 va publicar el seu primer llibre per a públic juvenil: Ostres tu, quin cacau! amb què va rebre el premi de la Crítica.

Des d’aleshores ha publicat més de quaranta títols no només per a nens i joves, sinó també per a adults. També ha treballat com a guionista. Entre les seves obres juvenils, cal destacar Paraules emmetzinades (2010) que, fins ara, és la seva obra més premiada.

Maite Carranza ha rebut, entre d’altres, el Premio Nacional de Literatura Juvenil 2011 i el Premio “Cervantes Chico” (concedit l’any 2014 per la seva trajectòria literària).

Pots agafar en préstec molts dels seus llibres a les biblioteques de VNG.

Els nois i noies del Club de lectura juvenil ens tornarem a veure a l’octubre. Bon estiu i millors lectures!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl