Si creus en mi, et sorprendré. Anna Vives.

si_creus_en_mi_et_sorprendreEl títol és ja tota una declaració d’intencions. Si creus en mi, et sorprendré és una mena de quadern on l’Anna Vives -a través de l’escriptor Francesc Miralles– hi plasma el que li agrada i el que no, el que pensa, els seus desitjos i també la seva característica: la síndrome de Down.

Però, qui és l’Anna Vives? Doncs l’Anna Vives és una noia amb Síndrome de Down que gràcies al suport de la seva família i dels companys de la Fundació Itinerarium on treballa i, gràcies principalment, a la seva passió i a les seves CAPACITATS ha creat una tipografia solidària: Anna.

Aquesta tipografia està disponible per a qualsevol processador de textos, com ara Word, i es pot descarregar gratuïtament des de la pàgina web de la fundació si es tracta de particulars i escoles. Els beneficis que se’n obtenen pel seu ús comercial es destinen a finalitats socials.

Logo_Sumant_Capacitats_01L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, que també representa tot un col·lectiu, és aconseguir difondre-la i potenciar els valors lligats a la lletra Anna: la igualtat social i la importància del treball en equip sumant capacitats. Perquè entre tots podem aconseguir moltes coses i és molt millor veure’ns com a una suma de capacitats. L’Anna i la seva família es neguen a parlar de discapacitats sino de capacitats diferents. I tot el que ha aconseguit aquesta noia i la seva tipografia en són un exemple.

lletra anna

Ara l’Anna Vives, finalista a Català de l’any 2012, ha plasmat la seva manera de veure el món a través de Si creus en mi, et sorprendré. Amb una introducció a càrrec de Francesc Miralles, cada capítol del llibre repassa alfabèticament -no podia ser d’una altra manera- les vivències de l’Anna. Reflectint la seva passió i superació i el suport de la seva família.

Aquesta és una de les entrevistes que li han fet a l’Anna amb motiu de la seva tipografia:

Aquesta setmana podeu trobar entre les novetats de la Joan Oliva Si creus en mi, et sorprendré.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl