I fucking love science

Elise-Andrew

IFL Science és una creació de la jove britànica Elise Andrew, durant el seu funcionament a la xarxa ha demostrat que l’astronomia, la física, la química o la medicina, quan es comuniquen d’una manera interessant i amena, poden enganxar a milions de persones. Tot va començar quan la seva autora, encara estudiant biologia a la universitat, va decidir crear el març de l’any 2012 un lloc on poder compartir amb els seus amics i amigues les notícies i imatges més divertides. La popularitat de la pàgina va augmentar ràpidament, fins arribar a aconseguir prop de cent mil seguidors de mitjana a la setmana, segons càlculs estimats amb l’eina Social Baker. El més destacable, però, no és el nombre de seguidors, sinó l’agitada activitat que es genera entre ells durant un dia o una setmana.

Aquesta interacció és un dels indicadors més valorats pels experts en màrqueting digital per determinar l’èxit en les xarxes socials. La clau d’aquest fenomen, segons la creadora de la pàgina, és que “per molta gent la ciència és un interès que mai es van adonar que tenien. IFLS afegeix en una entrevista publicada a la revista Maclean’s que “és com una droga d’entrada a la ciència. Els correus i comentaris donen fe. És com si pensessin: això és increïble i no ho sabia, ara ho faig, i vull aprendre més”. I fucking love science es va crear a través de Facebook i és una barreja d’il·lustracions de ciència, resums de les darreres investigacions científiques o d’enllaços a rareses que es troben a la xarxa però que tenen un valor científic o com a mínim tècnic.

iflA Facebook ja ha aconseguit més de divuit milions de seguidors. Andrew, qui també dirigeix ​​la pàgina La ciència és impressionant, va admetre que un principi no estava gens segura de si anava a incloure la paraula fuck al nom de la pàgina. Però és, sens dubte, una gran part de l’èxit d’aquest projecte, convertint la paraula en la seva marca que li ha permès enganxar a milions de seguidors d’arreu del món. Per què no s’ha de confondre l’ambició d’Andrew per la indecisió. Ella parla a una gran audiència d’adults amb un interès general en la ciència, i fuig o passa per sobre dels temes reglats de l’educació secundària o de la universitat.

Deixi de prendre tot tan fotudament en serio, i potser tots anem a aprendre alguna cosa nova.
Elise Andrew

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello