Comer sin miedo, J.M. Mulet

portada llibreComer sin miedo, de José Miguel Mulet, és una de les novetats d’aquesta setmana a la Biblioteca Joan Oliva i Milà.

J.M. Mulet és llicenciat en química i doctor en bioquímica i biologia molecular per la Universitat de València. Compagina la docència a la Universitat de València amb la investigació i la divulgació científica.

La novetat d’aquesta setmana, amb un llenguatge planer però sense deixar de banda la rigurositat científica del seu autor, analitza i documenta la veritat dels aliments i de les virtuts que se’ls atribueixen. En una època en què paraules com “ecològic”, “natural”, “light” o “sense conservants” són habituals a les etiquetes dels aliments, J.M. Mulet posa en dubte els suposats beneficis d’aquests conceptes.

L’autor es declara obertament a favor de la intervenció humana en els aliments (amb la utilització de conservants, per exemple) i posa en dubte que existeixin aliments realment “naturals” . Segons les seves paraules, el menjar és a dia d’avui més segur que en cap altre moment de la història de la humanitat.

Entrevista a J.M. Mulet amb motiu de la publicació del llibre Comer sin miedo:

Participació de J.M. Mulet a Salvados de Jordi Évole:


Bloc de J.M. Mulet.

Malgrat que l’autor posa en dubte molta de la informació que es pot trobar per internet, ell mateix destaca alguns blocs que esdevenen fonts fiables i precises sobre nutrició:

  • El nutricionista de la general.
  • Lo que dice la ciencia para adelgazar.
  • Mi dieta cojea.
  • Llibres

  • Comer sin miedos: mitos, falacias y mentiras sobre la alimentación en el siglo XXI.
  • Los Productos naturales: ¡vaya timo!.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl