De amor y de guerra. Pilar Eyre

De amor y de guerra. Pilar Eyre

La novetat d’aquest mes d’octubre a la biblioteca Joan Oliva és la novel·la De amor y de guerra de Pilar Eyre.

És gentilesa de la llibreria A tres tintes.

Cuando al fin comenzaron las obras en el castillo de Larade para convertirlo en orfelinato, la existencia apacible de Román se acabó para siempre, y también sus largas conversaciones con la cuáquera Elisabeth. Ah, esas noches ociosas que solo terminaban cuando la recelosa claridad de la madrugada invadía la habitación y los obligaba a apagar la vela de un soplo, en las que Elisabeth le contaba el ingenuo pensamiento que le habían inculcado sus padres y que regía su vida.

Fragment, cap. 17, Román, pàg. 236
Coberta De amor y de guerra
Coberta De amor y de guerra

Cuando Bea llegó al hospital de Clermont-Ferrand, le sorprendió lo moderno que era. Las paredes se hallaban cubiertas de ladrillo como una estación de tren y los pasillos eran anchos y estaban llenos de ventanas. Acostumbrada a la oscuridad laberíntica y actividad incesante del hospital Clínico, le pareció silencioso y algo lúgubre.

Fragment, cap. 29, Beatriz, pàg. 427
Si voleu llegir una història marcada per la Guerra Civil Espanyola, aquesta és la novel·la que cerqueu.

Febrer de 1939, la guerra civil és a punt d’acabar. Un bombardeig italià mata els pares d’en Román com a conseqüència del fet és la seva incapacitat d’estimar. En Román es casa amb Beatriz, una jove de família benestant, amb qui tindrà un fill. Però quan ell ha de fugir cap a França tot canvia, ja que hi coneix la Teresa, una jove comunista amb la qui inicia una relació plena de secrets.

Mentrestant a Barcelona, la família de la Beatriz tracta de protegir-la del passat “roig” del Román i falsifiquen la seva mort. Per tant, la Bea comença una nova vida i crea un bufet d’advocats. Tanmateix, quan Román aconsegueix la seva llibertat i el seu passaport, torna cap a Espanya en la recerca de si mateix, sense saber que trobarà en arribar.

La narració s’estructura en vint-i-nou capítols que porten el nom dels dos personatges principals: Román i Beatriz, els dos personatges principals.

La ciutat de Barcelona és també un personatge important.

Amb un llenguatge senzill i precís, us endinsareu en un món molt dur, però alhora amb molt d’amor.

Pilar Eyre, l’autora, vol mostrar totes les emocions i sentiments que provoca una guerra, una postguerra i un exili a totes les persones i, en concret, en els joves que la van viure i que van haver de decidir què fer amb les seves vides.

Si voleu saber sobre la vida i la producció literària de la Pilar Eyre, cliqueu aquí.

Goldfinch