Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

Avui és 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. Des de 1969, cada 28 de juny ha esdevingut una efemèride farcida d’activitats culturals i lúdiques que tenen en comú les reivindicacions del col·lectiu LGTBIQ+.

Com ja sabreu, la biblioteca Joan Oliva disposa d’un Centre d’Interès LGTBIQ+. Hi podreu trobar assaig, novel·la, revistes, pel·lícules i còmic, entre molts d’altres documents.

Per aquest motiu, avui destaquem en el nostre blog algunes de les darreres novel·les que hi hem incorporat:

En primer lloc, comencem per tres novel·les juvenils:

Chico conoce a chico. David Levithan

Coberta de la novel·la juvenil "Chico conoce a chico" de David Levithan

L’escriptor David Levithan va debutar amb la novel·la juvenil Chico conoce a chico. L’estrena va ser tot un èxit ja que no només va obtenir el suport de la crítica, sinó que també va ser guardonat amb el Premi Lambda (creat per distingir obres sobre temàtica LGTBIQ+).

Chico conoce a chico està protagonitzat per en Paul i el seu grup d’amics de l’institut…i per en Noah, el noi que ha arribat per canviar-ho tot.

En David Levithan és autor, entre d’altres, de Dos chicos besándose, El somni d’en Tiny Cooper i Will Grayson, Will Grayson

Siempre he sabido que era gay, pero no se confirmó hasta que fui a educación infantil.

Fue mi profesora quien lo dijo. Lo puso en mi ficha académica: «Paul es indudablemente gay y tiene mucha autoestima».

Lo vi un día en su mesa, antes de la hora de la siesta. Y debo admitirlo: si la señora Benchly no lo hubiera escrito, es posible que no me hubiera dado cuenta de que era distinto a los demás. En serio, yo tenía cinco años. Daba por hecho que los chicos se sentían atraídos por otros chicos. O, si no, ¿por qué pasaban tanto tiempo juntos jugando en equipo y burlándose de las niñas? Suponía que era porque se gustaban. Todavía no me quedaba muy claro qué pintaban las niñas en todo esto, pero pensaba que lo de los niños lo tenía controlado.

Fragment de Chico conoce a chico. Pàgina 18.

Font: www.nocturnaediciones.com

Chica conoce chica. Rachael Lippincott i Alyson Derrick

"Chica conoce chica", novel·la juvenil escrita a quatre mans per Rachael Lippincott i Alyson Derrick

A continuació, us presentem la darrera novel·la de l’escriptora Rachel Lippincott, Chica conoce chica.

Lippincott es va convertir en tota una autora supervendes amb la seva primera novel·la A dos metros de tí. Era el seu primer llibre i l’èxit la va portar, fins i tot, a la gran pantalla l’any 2019 amb una adaptació cinematogràfica.

A Chica conoce chica, de la mà de la seva parella Alyson Derrick, Lippincort rememora com totes dues es van conèixer i es van enamorar a la universitat.

Font: www.penguinlibros.com

El río de las primeras veces. Nando López

Coberta de la novel·la juvenil "El río de las primeras veces"

I ja per concloure amb les novel·les juvenils, El río de las primeras veces del novel·lista i dramaturg Nando López. El llibre està protagonitzat per dues noies, la Joana i la Carla. Totes dues seran el nucli central d’aquesta tendra història d’amor sobre dues noies que busquen el seu lloc.

En Nando López va ser finalista l’any 2010 al Premi Nadal amb La edad de la ira. D’aleshores ençà, ha publicat tant novel·la per a públic adult com per exemple Hasta nunca, Peter Pan i Cuando todo era fácil, com també novel·la per a públic juvenil com és el cas de la novetat que us presentem avui.

Font: www.planetadelibros.com

Los elegidos. Nando López

Coberta de la novel·la "Los elegidos"

I per acabar aquest repàs per alguna de les darreres novel·les que hem incorporat al nostre Centre d’Interès LGTBIQ+ destaquem una altre llibre de Nando López. En aquest cas, però, ens trobem davant d’una novel·la per a públic adult: Los elegidos.

La parella protagonista està formada per l’Asun i el Santos, un matrimoni del tot convencional que va iniciar la seva història d’amor a principis de la dècada dels 50.

Però la imatge pública amaga una realitat ben diferent. En Santos va contraure matrimoni per fer veure que era un “home de bé”. Tot d’una, però, la vida de la parella canviarà de manera radical.

Així doncs, Los elegidos és una novel·la sobre l’amor i la identitat sexual durant el franquisme.

Font: www.planetadelibros.com

  • Los elegidos. Aladí

Si voleu estar al dia de totes les novetats del Centre d’Interès LGTBIQ+, només cal que seguiu el nostre blog. A més a més, amb motiu de l’efemèride que celebrem avui, la Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona ha preparat un especial.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl