Aurora. Marc Artigau i Queralt. Darrera novel·la

Aurora. Marc Artigau i Queralt. Darrera novel·la

Una de les novetats d’aquest mes de febrer és Aurora, la darrera novel·la publicada de Marc Artigau i Queralt i que podeu trobar a la biblioteca Joan Oliva i Milà.

Coberta Aurora
Coberta Aurora

Els coralls vermells lliguen l’Aurora i l’Àngel. Ell l’ha estimada com no es pensava i al mateix temps, l’ha odiada com no es podia ni imaginar. Els coralls han fet la resta.

La novel·la està dividida en dues parts, les quals s’inicien amb el nom dels personatges. La primera que trobareu és Àngel (com un ocell anunciador) escrit en primera persona; la segona, Aurora (com a l’hotel existència) també és narrada en primera persona i de la qual us transcrivim un fragment:

Viure era respirar la pròpia asfíxia, vagarejar pel laberint, entendre, per fi, que no hi ha més cera que la que crema i es consumeix a una velocitat insultant. No em vull entretenir en una plia d’anys que es van anar acumulant com ho fan els residus de les muntanyes. Capes i més capes de dies, de mesos semblants i opacs, de nits gèlides, de sentir l’onatge enllà de la finestra mentre l’Aurora s’arraulia al meu costat, pelant-se de fred, tan sols il·luminada pel taronja agonitzant d’una estufa.

¿Què vaig fer durant tot aquell temps? Anar a dormir d’hora.

Aquelles dècades no vam rebre notícies del poble; els fantasmes si no els convoques no apareixen. Teníem un pis discret, en un barri de costa…

Fragment, pàg. 133

Amb un llenguatge colpidor que arriba al fons i amb paraules que no són màgiques, la vida dels personatges es viscuda pels lectors com a pròpia.

L’autor

Marc Artigau i Queralt és autor i director de teatre. Ha col·laborat amb Julio Manrique, Oriol Broggi, Àngel Llàcer, entre d’altres.

Marc Artigau. Font: Web Catalandrama
Marc Artigau. Font: Web Catalandrama

A més de teatre ha escrita novel·la juvenil, novel·la per a adults i poesia.

També participa en programes del món de la ràdio.

L’any 2019 va guanyar el Premi Posep Pla amb La vigília. Catàleg Aladí i eBiblio.

I per acabar, dir-vos que al nostre blog Llibres i més…, trobareu dos articles més sobre en Marc Artigau.

Altres novel·les que podeu trobar d’aquest autor al Catàleg Aladí i eBiblio.

Finalment, desitgem que aquesta recomanació lectora, Aurora de Marc Artigau i Queralt, us agradi i que us engresqueu a llegir-la.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és logotip_next_generation.png

Goldfinch