La tomba de l’Ebre

La tomba de l’Ebre

La Tomba de l’Ebre, signada per andreu Carranza, és la novetat de la Sala d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona per aquests mes de desembre.

En esclatar la guerra civil de 1936, Cinto, un jove de Tortosa a punt d’entrar al seminari, és captat per un capitost de la FAICNT.

Casualment empresona el capellà arxiver, que té tota la informació sobre el valuós tresor del papa Luna i la catedral de Tortosa.

Catedral de Tortosa - Tripadvisor

El xicot formarà part de l’escorta del tresor, juntament amb un guàrdia d’assalt, el caporal Martínez; Rabosa, membre de la UGT, i Clara, una jove anarquista implicada en l’educació de les dones de la ciutat i partidària de l’amor lliure.

Mentre fan la custòdia del tresor s’inicia un triangle d’amors i odis entre Clara, el caporal Martínez i Cinto.

A les fosques', un documental sobre la Tortosa bombardejada | Oriol Gracià

La història, a través d’aquests protagonistes, mostra les vivències d’una ciutat, Tortosa, primer a la rereguarda, però que acabarà sent bombardejada i destruïda per les tropes feixistes, quan el riu Ebre es converteix en frontera entre els dos bàndols.

L’autor

Andreu Carranza va néixer a Ascó i viu a Flix i com a novel·lista ha assolit una àmplia projecció internacional. 

Andreu Carranza biografia | Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

La clau Gaudí, escrita a quatre mans amb Esteban Martín, està traduïda a més de trenta llengües, i la seva obra Impremta Babel ha estat editada en català, castellà, holandès i xinès.

També és autor de L’hivern del tigre i de la novel·la Anjub (Premi Sant Joan). El 2015 va guanyar el Premi Josep Pla amb El poeta del poble i el 2017 va publicar Ciutat de llops.

És membre del grup Lo Gitano Blanc.

Aquesta novel.la està editada per Grup 62 i és una gentilesa de Llorens Llibres.

Aayla Green