Dones i Feminismes i LGTBIQ+

Dones i Feminismes i LGTBIQ+

Els centres d’interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ no deixen de créixer. Aquestes són algunes de les darreres novetats que ja podeu agafar en préstec.

Reunió. Natasha Brown

Coberta de la novel·la "Reunió" de Natasha Brown

En primer lloc, comencem aquest repàs amb la novel·la Reunió, de l’escriptora debutant Natasha Brown.

Reunió és la història d’una dona negra britànica d’origen humil, que formaria part dels anomenats millenials, que ha aconseguit triomfar laboralment. No en va, li acaben d’oferir una feina com a alt càrrec en un banc d’inversions. La seva parella és un home blanc ric, que amb la intenció que la seva família acabi d’acceptar la relació, convida la noia a una reunió familiar. Aquest és el punt d’inflexió en què quan tot començava a encaixar, el món de la protagonista s’ensorra al seu voltant.

Natasha Brown ha debutat amb aquesta novel·la i no podia haver aconseguit millors crítiques. En aquesta obra hi explora sobre com és de difícil ser una dona negra a Anglaterra i com hi és de present en la societat occidental actual el racisme fins i tot quan els protagonistes pensen que hi estan integrats.

L’autora del llibre no prové del món literari. De fet, va estudiar matemàtiques i ha treballat durant una dècada en el món de les finances, com el personatge protagonista del llibre. Tot i que és una lectora voraç, no va ser fins al 2019 que va rebre les seves primeres classes d’escriptura. I d’aleshores ençà ha vist la llum, amb gran èxit, Reunió.

Font: www.laltraeditorial.cat

Unsex me! Jaume Ferrer

Coberta d'Unsex me! de Jaume Ferrer

A continuació, seguim amb l’escriptor i traductor Jaume Ferrer que ha publicat Unsex me!, un llibre punyent sobre la identitat sexual i sobre la violència homòfoba.

El libre va més enllà de l’autoficció i és el fruit d’un llarg procés de creació en què l’autor va haver de prendre la decisió de signar o no amb el seu nom real.

Tres són els protagonistes d’aquesta novel·la: per una banda, el mateix escriptor. Per una altra, en Jacob i, finalment, Nemi, la veu narradora de l’obra. En són tres realment? És una única persona? Això, el mateix Ferrer no ho aclareix. Hauran de ser els lectors, en tot cas, qui en treguin les seves pròpies conclusions.

Si un dia improbable m’arribeu a llegir, sense que us calgui travessar els límits de la comprensió notareu, això és segur, que us odio amb totes les meves forces i amb tot l’odi que en Jacob mai no va sentir. Si m’arribeu a llegir voldrà dir que he arribat al final i ja no hi podré fer res, contra els errors i les imprecisions i els fils enredats. El text serà clos i res més no s’hi rectificarà ni s’hi afegirà.”

Fragment d’Unsex me!, pàgina 9

La mujer pintada. Teresa Arijón

"La mujer pintada" de Teresa Arijón

En tercer lloc, us presentem La mujer pintada de l’escriptora, traductora i editora argentina Teresa Arijón.

Durant anys, Teresa Arijón ha fet de model per a artistes d’arreu. Un dels més importants, el pintor argentí Juan Lascano, autor de natures mortes, paisatges i nus femenins, entre d’altres.

Ara, aprofitant la seva dilatada experiència com a model, Arijón publica La mujer pintada. Un assaig farcit d’anècdotes “des de la perspectiva de les models”. Així, recupera de l’oblit a muses com ara Henrietta Moraes, que va inspirar pintors com Lucian Freud i Francis Bacon, o Lisa Gherardini, la més que probable Mona Lisa de Leonardo. I així, tantes i tantes dones que van “prestar” el seu cos per a la inspiració de reconeguts artistes.

Font: www.penguinlibros.com

Yo no renuncio. Laura Baena Fernández

"Yo no renuncio. Mi historia de no conciliación" de Laura Baena Fernández

Per acabar amb aquesta petita mostra de novetats parlem de Yo no renuncio. Mi historia de no conciliación.

Laura Baena Fernández és la fundadora del Club de Malasmadres, nascut el 2014 amb l’objectiu, per una banda, de dismitificar la maternitat i, per una altra banda, de trencar amb els estereotips de “mare perfecta”.

A Yo no renuncio. Mi historia de no conciliación, partint de la seva experiència personal, l’autora parla sobre la penalització no només laboral, sinó també personal a què es veuen sotmeses milions de dones a partir de ser mares.

Font: planetadelibros.com

  • Yo no renuncio. Mi historia de no conciliación. Aladí

Així doncs, si voleu estar al dia de les novetats dels centres d’interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ només cal que seguiu el nostre blog. Hi trobareu a més a més tot d’informació sobre les novetats editorials de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl