Novel·la Negra i Policíaca. Què hi ha de nou?

Novel·la Negra i Policíaca. Què hi ha de nou?

I tot seguit, algunes de les darreres novetats de gènere negre i policíac que ja teniu disponibles per a préstec a la biblioteca Joan Oliva. N’hi ha de tots els estils així que de ben segur n’hi trobareu al vostre gust.

La memoria del tejo. Marta Huelves

Coberta de la novel·la de gènere negre "La memoria del tejo"

Comencem pel debut en la novel·la negra de l’escriptora i historiadora Marta Huelves (Madrid, 1969).

Tot i que no és el seu primer llibre, La memoria del tejo sí que és la primera novel·la de gènere negre i policíac que signa l’autora i que ens arriba de la mà de Maeva noir. Huelves té vincles familiars i d’amistat amb Astúries, escenari que segons ella mateixa és l’ideal per situar una trama de misteri. Els impressionats escenaris naturals asturians, així com la mitologia i les llegendes locals són l’eix central d’aquesta història de misteri.

La història té lloc a Colombres. Allà la Irene, la filla adolescent de Berta Vega, és segrestada durant dos dies i, posteriorment, alliberada a Gijón. La noia no té cap mena de record, ben bé com si l’haguessin drogat. Aquest, però, no serà l’únic segrest per la zona fet que farà saltar totes les alarmes entre la policia.

Al capdavant de la investigació hi haurà, per una banda, la inspectora Roldán de la Policia Nacional i, per una altra, la caporal Herrero, de la Guàrdia Civil de Colombres. I per començar, només una pista: a la sang de les víctimes s’hi troben restes d’una substància al·lucinògena, que ja es feia servir en rituals ancestrals, i que s’extreu del teix, un arbre amb un alt grau de toxicitat i envoltat de mística.

Lluna vella. Maria Sardans

"Lluna vella" de Maria Sardans. Coberta del llibre

En segon lloc, parlem de Lluna vella, publicat per Llibres del delicte i escrit per Maria Sardans (Puig-reig, 1967), pseudònim de Montse Cabanas.

Sardans va debutar l’any 2020 amb L’àngel negre, el primer volum de la sèrie protagonitzada per la mossa d’esquadra Valentina Palau Pi i Blanquerna. I el seu debut no podia ser millor ja que la novel·la va ser guardonada amb el premi Cubelles Noir en català l’any 2021.

Enguany, Sardans ha publicat un segon llibre amb la mateixa protagonista, una rica hereva barcelonina que després d’un divorci complicat acaba fent de mossa d’esquadra a Vic. A Lluna vella, la Valentina Palau ha tornat a Barcelona i comparteix pis amb la seva cosina Paula.

L’arribada d’un seguit de regals d’allò més inquietants apunten cap a la localitat de Pas de Bocmort. Allà, tot i que ella no ho sabia, hi té lligams la Valentina. I el seu company de feina, l’inspector Martí Alemany, també mostra un interès més aviat personal pel lloc i per les misterioses desaparicions que hi van tenir lloc anys enrere.

El anillo perdido. Antonio Manzini

Coberta de la novel·la negra  "El anillo perdido"

L’actor, director de cinema i teatre i escriptor Antonio Manzini (Roma, 1964) és especialment conegut per la seva sèrie de novel·les de gènere negre i policíac protagonitzades per Rocco Schiavone, sotscap de la policia d’Aosta.

La sèrie, fins al moment, ha venut més d’un milió d’exemplars a Itàlia i ha estat traduïda a diferents idiomes. Actualment, en castellà, l’editorial Salamandra n’ha traduït set: Pista negra, La costilla de Adán, Una primavera de perros, Sol de mayo, 7-7-2007, Polvo y sombra i El anillo perdido, publicada enguany i novetat a la biblioteca.

El anillo perdido està format per cinc relats que, tot i ser independents entre si, ajuden a fer-nos una idea detallada del perfil del sotscap Rocco Schiavone.

Manzini va ser alumne d’Andrea Camilleri a l’Accademia Nationale d’Arte Drammatica.

Obscuritas. David Lagercrantz

"Obscuritas" de David Lagercrantz

David Lagercrantz (Suècia, 1962) va ser escollit l’any 2013 per continuar la cèlebre saga Millennium arran de la mort prematura del seu creador Stieg Larsson. Ara arriba el primer volum d’una nova sèrie negra protagonitzada per dos personatges ben bé oposats: Per una banda, Hans Rekke, de família aristocràtica i expert en tècniques d’interrogatori que fa classes a la Universitat d’Stanford. Per una altra banda, Micaela Vargas, una jove policia d’origen xilè, que ha crescut en un dels suburbis d’Estocolm.

És l’estiu de 2003 quan troben mort un àrbrite de futbol. La policia té un sospitós principal del crim, però ni tan sols amb la col·laboració de l’expert Hans Rekke aconsegueixen la seva confessió i finalment, l’han de deixar lliure.

Temps després, Hans Rekke i Micaela Vargas reprenen la investigació.

Per saber-ne més, no deixeu de fer un cop d’ull al nostre blog.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl