Fruit abundos, un butlletí sobre Catalunya a Matanzas

Fruit abundos, un butlletí sobre Catalunya a Matanzas

I seguim amb els articles que vinculen Vilanova i la Geltrú i Matanzas a Cuba, ciutat agermanada amb la nostra. Avui us volem parlar d’una publicació que s’hi duu a terme. Fruit abundos és el butlletí que s’hi publica cada sis mesos.

UN BUTLLETÍ  DE PAPER A L’ERA DE LES XARXES SOCIALS

Una eina fonamental en el funcionament de les associacions és la informació.

Detall de Fruit Abudos
Detall de Fruit Abudos

Actualment aquesta informació ens arriba digitalment a través de les xarxes. D’aquesta manera podem ràpidament donar difusió a les nostres activitats i arribar a un gran nombre de persones a qui els pugui interessar la nostra associació.

Les xarxes han permès que la informació sigui ràpida: al moment i en directe, i això ha generat conseqüències positives i negatives, canviant la manera d’entendre el món.

Les associacions tenen web, Facebook, Instagram, Twitter……etc, per donar-se a conèixer i anunciar les seves activitats.

A Matanzas…

… les noves tecnologies també han anat guanyant un lloc importantíssim en les relacions socials i han esdevingut un mitjà molt valuós de donar a conèixer les entitats i la seva agenda.

El Casal Català de Matanzas també ha iniciat la seva petita incursió al món de les xarxes socials amb el seu perfil de Facebook, però sense renunciar a l’edició d’un petit butlletí en paper que es reparteix a tots els socis i simpatitzants. S’hi fa un repàs a les activitats passades i s’emplaça a les futures. També s’hi inclouen reportatges de cultura i costums catalans, i fins i tot receptes de cuina perquè els matancers sàpiguen en què consisteix un bon pa amb tomàquet, per exemple.

El nom del butlletí és Fruit Abundós i està coordinat per la Junta del Casal.

Mario Norat, president del Casal i Loreley Rebull, responsable de la part cultural, escriuen els articles i Jesús Martínez és l’encarregat de les fotos i la maquetació.

La seva publicació és periòdica i semestral.

Aquí us deixem una mostra d’aquesta publicació que sobreviu a l’era tecnològica.

Collage de Fruit abundos
Collage de Fruit abundos

Goldfinch