Últimos días en Berlín. Paloma Sánchez-Garnica.

Últimos días en Berlín. Paloma Sánchez-Garnica.

La novetat d’aquest mes de novembre a la sala d’adults de la biblioteca Joan Oliva i Milà és la novel·la finalista del Premio Planeta 2021. Últimos días en Berlín de Paloma Sánchez-Garnica és la que ens acompanyarà durant aquest article.

“Cuando pudo calmar el llanto, las dos mujeres tomaron un taxi con destino a la funeraria. Al entrar en el edificio, Krista tuvo que llevarla sujeta del brazo para enderezar su paso tambaleante. Las atendió una mujer de mirada fría, ruda, impermeable al drama del que era testigo a diario. Nicole se tuvo que identificar y hacer efectivo el pago de los gastos indicados. Solo entonces la mujer sacó la urna funeraria y la colocó sobre el mostrador, como quien pone un jarrón chino recién restaurado.”

Fragment d’Últimos días en Berlín, pàg. 277

El llibre

Coberta
Coberta

En Yuri Santacruz assisteix al nomenament d’Adolf Hitler com a canceller. El que ell no s’imagina, però, és que aquest esdeveniment canviarà la seva vida.

En Yuri havia arribat a Alemanya des de Sant Petersburg sense res després de la revolució. La seva mare i el seu germà petit es van haver de quedar al país, a Rússia. A Berlín, el seu sentit de la justícia l’impulsarà, també, a defensar un jove comunista agredit per les tropes d’assalt d’Hitlet. Aquell dia també coneixerà l’amor de la seva vida, la Clàudia, però la seva vida donarà un gir inesperat i el que era important fins aquell moment, la seva mare i el seu germà, passarà a segon terme i seguir amb vida serà la prioritat.

És una història sobre l’amor i sobre les ganes de viure, encara que la situació vital, social i econòmica no acompanyi.

L’autora

Paloma Sánchez-Garnica és una escriptora madrilenya, llicenciada en dret i també en geografia i història. La seva producció literària es va iniciar l’any 2006 i segueix fins al dia d’avui. És amb la darrera novel·la que ha quedat finalista del Premi Planeta. A continuació us presentem la seva obra, de la qual ha obtingut molt bona crítica i amb la qual ha rebut altres premis i se n’ha fet alguna adaptació cinematogràfica.

Vídeo del moment que es diu qui ha estat finalista

Finalment, dir-vos que aquesta novel·la us agradarà, estem ben segures!

I per acabar comentar-vos que aquesta novel·la ha estat gentilesa de Llorens Llibres.

Goldfinch