L’última coloma de Men Marías. Gènere negre

L’última coloma de Men Marías. Gènere negre

L’última coloma de Men Marías és una de les novetats de gènere negre que us proposem aquests últims dies d’agost. La mateixa autora ens fa una petita presentació de la seva novel·la.

La història

Coberta L’última coloma
Coberta L’última coloma

En Sacha Santos, caporal, i la Patria Santiago, sergent, són els encarregats d’investigar l’assassinat de la Diana, una adolescent que va ser trobada per uns nens que jugaven a la vora de la casa de la Mongoli. El cos de la noia apareix despullat amb els pits extirpats i els llavis vaginals cosits. Els seus omoplats duen dues ales emplomallades que en sobresurten. Aquesta és l’escena del crim. Aviat l’assassinat de la jove serà de domini públic, i es coneixerà la víctima com “la Coloma”.

Tot ocorre abans del carnaval de Càdis, per tant, la policia ha de treballar a contrarellotge per capturar l’assassí. La Diana ha estat la primera víctima, pero no serà l’última. No aconseguir-ho pot derivar en el caos i en una veritable carnisseria. La pressió sobre totes i cadascuna de les persones que habiten Rota es fa palpable. Records d’altres temps, històries que no havien de tornar mai més comencen a sortir a la superfície. Els assassinats del 2019 tenen una estranya relació amb uns fets que ocorregueren durant la dècada dels anys cinquanta a la base militar de la ciutat.

I pel que fa a aquesta noia, Patria, escolta’m bé, preciosa. Et conec millor que ningú. Sé com t’impliques en la feina, sé que en qualsevol assumpte hi deixes la pell, tant és que es tracti de fregar el bany o d’agafar un assassí. Tu ets així, nena meva. Però aquesta noia l’han matat. Hi ha una persona molt dolenta allà fora, Patria, i no vull que siguis tu qui topi amb aquesta persona en un carreró fosc. Mou-te amb mil ulls, no facis cas a ningú excepte a tu mateixa, tu saps cuidar-te molt bé.

Fragment de L’última coloma, pàg. 108

L’autora

Men Marías és una escriptora de Granada, de formació en l’advocacia i que va exercir des que va acabar la carrera, especialitazada en el sector mercantil.

logo blog genere negre AMB LLETRES 1 - L'última coloma de Men Marías. Gènere negre

Va debutar en el món literari amb Pukata, pescados y mariscos, amb el qual va guanyar el premi de novel·la Carmen Martín Gaite, 2017 i amb accèssit al premi Torrente Ballester, 2017.

També ha escrit contes i fa de crítica literària per a Granada Digital, on publica una columna setmanal. A més és tutora de tècnica literària, novel·la negra i poesia a la seva ciutat.

Per acabar, dir-vos que és una narració àgil, amb capítols curts que fan que l’acció es desenvolupi lleugera i ràpida. De segur que L’última coloma de Men Marías us agrada!! El trobareu al Catàleg Aladí.

Logo Generalitat 2 - L'última coloma de Men Marías. Gènere negre

Goldfinch